Hoe De Taal Van Het Programma Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal Van Het Programma Te Bepalen
Hoe De Taal Van Het Programma Te Bepalen

Video: Hoe De Taal Van Het Programma Te Bepalen

Video: Hoe De Taal Van Het Programma Te Bepalen
Video: Standaard taal van Office 2019 aanpassen 2024, April
Anonim

Programmeertalen worden gebruikt om computerprogramma's te schrijven. Na het compileren van de code wordt een uitvoerbaar bestand verkregen. Soms moet de gebruiker weten in welke taal het programma is geschreven.

Hoe de taal van het programma te bepalen
Hoe de taal van het programma te bepalen

instructies:

Stap 1

De complexiteit van het bepalen van de programmataal hangt af van de vorm waarin het programma naar u toe is gekomen - in de vorm van een broncode of een uitvoerbaar bestand. Als je de broncode ziet, is het vrij eenvoudig om een taal te identificeren aan de hand van zijn syntaxis - dat wil zeggen, door zijn karakteristieke constructies. Ondanks het feit dat er veel programmeertalen zijn, zijn er maar een paar wijdverbreid.

Stap 2

Als het Delphi is - het wordt gebruikt in de populaire Delphi-programmeeromgeving en is afkomstig van Turbo Pascal - dan bevat de programmacode karakteristieke operators als begin en einde. Als je eenmaal naar de bron op Delphi hebt gekeken, zul je deze taal niet langer met een andere verwarren. Bronnen en andere nuttige informatie over Delphi vindt u hier:

Stap 3

De veel voorkomende C++-taal heeft zijn eigen constructies. Bij de eerste blik op de broncode van het programma valt meteen de locatie van de accolades op, het is zeer indicatief. Bovendien is het gebruikelijk dat C++ commentaar schrijft na de dubbele schuine streep: //. In een schijnbaar vergelijkbare (voor een niet-programmeur) taal, C, worden opmerkingen gebruikt voor opmerkingen: / * commentaartekst * / (in C ++ kunnen beide varianten worden gebruikt, maar het is meestal de dubbele slash die wordt gebruikt). U kunt de C++ bronnen hier bekijken:

Stap 4

De C#-taal (lees "si sharp") verscheen relatief recent en wordt actief ontwikkeld door het Microsoft-bedrijf. Handig om snel aangepaste applicaties te schrijven. Veel syntactische eigenschappen geërfd van C ++. U kunt zich hier vertrouwd maken met de syntaxis van de C # -taal:

Stap 5

Visual Basic (VB). Zeer gemakkelijk te herkennen aan de syntaxis. Een voorbeeld van de code in deze taal kan hier worden bekeken:

Stap 6

Assembler. Programmeertaal op laag niveau. Het is vrij moeilijk om erop te programmeren, maar de resulterende programma's zijn klein en snel. U kunt de syntaxis van de assembler hier zien:

Stap 7

U kunt C-, C++-, C#- en VB-bronnen openen met behulp van de Microsoft Visual Studio-ontwikkelomgeving. Voor de Delphi-taal heb je de Borland Delphi-ontwikkelomgeving nodig.

Stap 8

Als u de taal van een reeds gecompileerd programma moet leren, wordt de situatie ingewikkelder. De meeste kant-en-klare programma's zijn verpakt, vele zijn bovendien versleuteld om hacking te weerstaan. Om erachter te komen of het programma al dan niet is ingepakt, en om de bescherming ervan te bepalen, zal het hulpprogramma Protection ID u helpen. Je kunt het hier downloaden:

Stap 9

Het ingepakte programma moet worden uitgepakt, hiervoor zijn speciale hulpprogramma's. Je kunt ze hier downloaden, in de sectie "Uitpakkers":

Stap 10

Zodra een programma is uitgepakt, kunt u met behulp van het PEID-hulpprogramma achterhalen in welke taal het is geschreven. Je kunt het hier downloaden: https://cracklab.ru/download.php?action=list&n=MzU=. Voer het hulpprogramma uit en open het uitvoerbare bestand waarin u het wilt gebruiken. Informatie over de taal waarin het is geschreven, verschijnt in het onderste venster van het programma.

Aanbevolen: