Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Bepalen?
Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Bepalen?

Video: Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Bepalen?

Video: Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Bepalen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, April
Anonim

Het moederbord is het deel van de computer waarop absoluut het hele systeem is gebouwd. Het is het bord dat bepaalt welke processor, RAM je kunt installeren en welke aansluitinterface de videokaart moet hebben. Als u overweegt uw computer te upgraden, moet u zeker het model van het moederbord weten. Anders kunt u componenten kopen die niet voor u werken.

Hoe het merk van het moederbord te bepalen?
Hoe het merk van het moederbord te bepalen?

Noodzakelijk

  • - CPUID CPU-Z-hulpprogramma;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het merk van het moederbord te achterhalen, is uit de handleiding ervan. Meestal wordt de modelnaam aangegeven op de titelpagina. U kunt ook de garantiekaart bekijken, als deze een gedetailleerde beschrijving van de onderdelen van uw computer bevat.

Stap 2

Ook wordt heel vaak het merk van het moederbord op het eerste scherm geschreven, dat onmiddellijk verschijnt na het aanzetten van de computer. Maar aangezien dit scherm maar een paar seconden wordt weergegeven, heeft u misschien geen tijd om het te onthouden.

Stap 3

Het is het beste om speciale software te gebruiken om het merk van het moederbord te bepalen. Een van de eenvoudigste hulpprogramma's waarmee u deze informatie kunt achterhalen, is CPUID CPU-Z. Download het en installeer het. Voer het hulpprogramma uit. Enkele seconden na het voltooien van de computerscan komt u in het programmamenu.

Stap 4

De informatie over het systeem wordt opgesplitst in verschillende delen. Selecteer de sectie genaamd Mainboard. Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte Moederbord. Zoek de lijn Model. Het zal de naam van het merk van het moederbord bevatten. Er is ook een Manufactures-regel in deze sectie, waar u de fabrikant van uw moederbord kunt zien.

Stap 5

U kunt ook het programma AIDA64 Extreme Edition gebruiken. In tegenstelling tot CPUID CPU-Z toont dit programma meer gedetailleerde informatie over de componenten van de computer. Download het en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Wacht een paar seconden terwijl het uw systeem analyseert.

Stap 6

Selecteer daarna "Moederbord" in het rechtervenster van het programma. Selecteer in het volgende venster ook het onderdeel "Moederbord". Het bovenste gedeelte van het geopende venster heet "Moederbordeigenschappen". In dit gedeelte kunt u het merk van het moederbord zien. U kunt ook andere nuttige informatie over het bord bekijken.

Aanbevolen: