Hoe De Poort Van Het Programma Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Poort Van Het Programma Te Bepalen?
Hoe De Poort Van Het Programma Te Bepalen?

Video: Hoe De Poort Van Het Programma Te Bepalen?

Video: Hoe De Poort Van Het Programma Te Bepalen?
Video: Hoe is het om Kamers te Verhuren aan Sekswerkers? 2024, Mei
Anonim

De softwarepoort is een voorwaardelijk nummer van 1 tot 65535, dat aangeeft aan welke applicatie het datapakket is geadresseerd. De poort die met het programma werkt, heet open. Houd er rekening mee dat op dit moment elke poort slechts met één programma kan werken.

Hoe de poort van het programma te bepalen?
Hoe de poort van het programma te bepalen?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een lijst met open poorten en de bijbehorende applicaties te krijgen. Als u Windows-hulpprogramma's wilt gebruiken, roept u de opdrachtprompt op met de sneltoets Win + R en voert u de opdracht cmd in. Typ in het consolevenster dat wordt geopend netstat –a –n –o

Stap 2

Het programma geeft een lijst met actieve verbindingen weer. De kolom "Lokaal adres" geeft het netwerkadres van uw computer aan en, gescheiden door een dubbele punt, het poortnummer dat door een bepaalde toepassing wordt ingenomen. De kolom "Extern adres" toont het IP-adres van de externe computer en het poortnummer waarmee deze applicatie communiceert. De PID-kolom bevat het procesidentificatienummer. Zoek de poort waarin u geïnteresseerd bent en noteer de bijbehorende PID.

Stap 3

Pas de sneltoets Ctrl + Alt + Delete toe en klik in het geopende venster "Windows-beveiliging" op "Taakbeheer". Deze dienst kan op een andere manier worden gestart: open een opdrachtvenster met de combinatie Win + R en voer de opdracht taskmgr in. Vink in het menu Beeld de optie Kolommen selecteren aan en vink het vakje naast Proces-ID (PID) aan. Zoek in de PID-kolom het nummer van het proces waarin u geïnteresseerd bent, en in de Image Name-kolom - de naam van het programma dat de overeenkomstige poort gebruikt.

Stap 4

U kunt de actieve poorten en de bijbehorende toepassingen achterhalen met behulp van softwarepoortscanners zoals TCPView. Het wordt gratis verspreid. Download het hulpprogramma van de site van de ontwikkelaar en pak het archief uit. Na het starten zal het programma in de kolom Proces de namen van alle actieve processen weergeven, in de kolommen Lokale poort en Externe poort - de nummers van de poorten waartussen pakketten worden uitgewisseld, d.w.z. op uw en op de externe computer.

Stap 5

Standaard wordt de informatie elke seconde bijgewerkt, maar u kunt deze instelling wijzigen door Updatesnelheid te kiezen in het menu Beeld. Nieuwe verbindingen zijn groen gemarkeerd, verwijderde rood. De verandering in de toestand van het punt is geel gemarkeerd. Om een verbinding te sluiten, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Verbindingen sluiten in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: