Hoe Megabytes Naar Megabytes Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Megabytes Naar Megabytes Te Converteren
Hoe Megabytes Naar Megabytes Te Converteren

Video: Hoe Megabytes Naar Megabytes Te Converteren

Video: Hoe Megabytes Naar Megabytes Te Converteren
Video: Computer Skills Course: Bits, Bytes, Kilobytes, Megabytes, Gigabytes, Terabytes (OLD VERSION) 2024, Mei
Anonim

Het woord "bit" wordt gevormd door twee Engelse woorden Binary digiT ("binair cijfer") te combineren en geeft de kleinst mogelijke eenheid aan die de hoeveelheid informatie kan meten. Deze eenheden worden het meest gebruikt bij het meten van de overdrachtssnelheid van gegevens via netwerkverbindingen. Byte is de kleinste gegevenseenheid die kan worden opgeslagen in het computergeheugen of op fysieke media. Deze eenheden worden meestal gebruikt om de hoeveelheid opgeslagen informatie te meten.

Hoe megabytes naar megabytes te converteren
Hoe megabytes naar megabytes te converteren

instructies:

Stap 1

Verhoog het bekende aantal bytes met een factor acht om de corresponderende bitwaarde te bepalen. Bij het coderen van informatie in verschillende perioden van de ontwikkeling van computertechnologie werden verschillende standaarden gebruikt, daarom werden gedurende enige tijd zes bits in een byte opgenomen. Tegenwoordig bevat de code van één afdrukbaar of controleteken echter acht bits, dus dit nummer moet worden gebruikt als een conversiefactor voor bytes naar bits.

Stap 2

Volgens IEC-normen (International Electrotechnical Commission - "International Electrotechnical Commission") moeten de symbolen die in het SI-systeem worden gebruikt worden gebruikt om afgeleiden van beide meeteenheden aan te duiden. Dit betekent in het bijzonder dat het voorvoegsel "mega" de basiseenheden van zowel bytes als bits met tien tot de zesde macht (een miljoen) keer vergroot. Uit dezelfde schaaldimensie van deze eenheden volgt dat als het nodig is om megabytes naar megabytes te converteren, je op dezelfde manier moet handelen als bij het converteren van bytes naar bits - vermenigvuldig met acht.

Stap 3

Bereken de waarde die je wilt in je hoofd of gebruik een praktische rekenmachine. U kunt hiervoor ook internetbronnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij https://convert-me.com/ru/convert/data_transfer_rate#bit/s er is een online calculator voor het converteren van de waarden die je nodig hebt. Om het te gebruiken, moet u de regel "megabytes per seconde" vinden in de sectie "Eenheden op basis van byte", de waarde die u kent in megabytes invoeren in het veld dat zich daarin bevindt en vervolgens op de knop "Berekenen" klikken. U vindt de waarde van deze waarde in megabits in het veld "megabits per seconde" in de sectie "Basiseenheden van gegevensoverdrachtsnelheid", iets hoger op de pagina.

Aanbevolen: