Hoe Pdf Naar Tekstformaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf Naar Tekstformaat Te Converteren
Hoe Pdf Naar Tekstformaat Te Converteren

Video: Hoe Pdf Naar Tekstformaat Te Converteren

Video: How to convert pdf to text | How to convert pdf to notepad file By Dmarketing Wall 2022, December
Anonim

Pdf - Portable Document Format - is een van de formaten die tegenwoordig worden gebruikt voor het maken en verspreiden van documenten in elektronische vorm voor een groot aantal verschillende doeleinden. Net als de meer bekende Word-standaard, kunt u tekst opmaken, afbeeldingen erin plaatsen en zelfs velden vormen om in te vullen. Maar in tegenstelling tot doc-, txt- en rtf-bestanden, kan een beperkt aantal toepassingen pdf-bestanden lezen en zelfs bewerken. Daarom is het vaak nodig om documenten van dit formaat in platte tekst te vertalen.

Hoe pdf naar tekstformaat te converteren
Hoe pdf naar tekstformaat te converteren

Het is nodig

Foxit PhantomPDF-app, internettoegang

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent vaak met documenten in pdf-formaat te werken, is het het meest correct om een ​​editor op uw computer te installeren die dit soort bestanden kan lezen, maken, bewerken en converteren. Een dergelijke toepassing kan bijvoorbeeld Foxit PhantomPDF zijn. Na het downloaden en installeren in uw besturingssysteem, om het programma te starten en het pdf-bestand erin te openen dat u naar tekstformaat wilt converteren, gebruikt u de gebruikelijke methode - dubbelklikken op het bestand.

Stap 2

Gebruik het klembord van het besturingssysteem om de inhoud van een geopend document in tekstformaat over te brengen naar een andere editor (bijvoorbeeld Kladblok of Microsoft Word). Selecteer hiervoor alle tekst met de toetsencombinatie Ctrl + A en kopieer deze door op Ctrl + C te drukken. Schakel vervolgens naar het venster van het gewenste programma en plak de geconverteerde tekst op de gewenste plaats met de toetsencombinatie Ctrl + V.

Stap 3

Als u het document in een tekstbestand wilt opslaan, roept u het bijbehorende dialoogvenster op met de "sneltoetsen" Ctrl + Shift + S. In het veld "Bestandstype" stelt u de waarde TXT-bestanden in. Met de selectievakjes in dit formulier kunt u het paginabereik selecteren dat u wilt opslaan - laat de instellingen ongewijzigd als u de volledige tekst wilt opslaan, anders stelt u de vereiste waarden in. Klik op de knop Opslaan.

Stap 4

Als u een eenmalige conversie van één document nodig heeft of als deze bewerking zeldzaam is, kunt u het doen zonder extra software te installeren. Gebruik online diensten die deze dienst gratis aanbieden. Ga bijvoorbeeld naar http://doc2pdf.net/PDF2Word, scroll naar beneden en klik op de knop Bestand converteren. Er wordt een standaarddialoogvenster geopend, met behulp waarvan u het benodigde pdf-bestand op uw computer moet vinden, het moet selecteren en op de knop "Openen" moet klikken. Dit is voldoende - het script voor het uploaden van het geselecteerde document naar de server zal automatisch werken en na een paar seconden verschijnt er een grote knop met een rood woord Word-bestand op de pagina. Klik erop en de geconverteerde tekst wordt geopend in Microsoft Word.

Populair per onderwerp