Hoe Een Doc-bestand Naar .pdf Te Converteren

Hoe Een Doc-bestand Naar .pdf Te Converteren
Hoe Een Doc-bestand Naar .pdf Te Converteren

Video: Hoe Een Doc-bestand Naar .pdf Te Converteren

Video: How to Convert Word to PDF 2022, September
Anonim

PDF (Portable Document Format) is ontwikkeld door Adobe Systems en was drie jaar geleden eigendom. Dit betekende dat andere bedrijven hun softwareproducten met meegeleverde bewerkingstools voor documenten van dit formaat niet mochten distribueren zonder de bijbehorende rechten van Adobe Systems te kopen. Sinds medio 2008 is PDF echter een open standaard geworden, waardoor de keuze aan manieren om documenten naar dit formaat te converteren sterk is toegenomen.

Hoe een doc-bestand naar.pdf te converteren
Hoe een doc-bestand naar.pdf te converteren

Het is nodig

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007/2010 of internettoegang

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld een tekstverwerker Microsoft Office Word om native doc-bestanden om te zetten naar pdf-formaat. De laatste twee versies van deze applicatie (Word 2007 en 2010) zijn al uitgebracht met ingebouwde functies voor het opslaan van documenten in deze standaard - nu voldoet het niet alleen aan de interne Adobe-standaard, maar ook aan de internationale ISO 32000.

Stap 2

Start Word en laad het document dat u erin wilt converteren. Om het dialoogvenster voor het openen van bestanden in deze toepassing op te roepen, kunt u de sneltoets Ctrl + O of het item "Openen" in het hoofdmenu van Word gebruiken. Dit menu wordt geopend in Word 2007 door op de grote ronde knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken, en in Word 2010 heeft een blauwe knop met het label "Bestand" hetzelfde doel. Gebruik het geopende dialoogvenster, zoek het vereiste doc-bestand, selecteer het en klik op de knop "Openen".

Stap 3

Sla het gedownloade document op in pdf-formaat. Open hiervoor het hoofdmenu van de tekstverwerker en selecteer "Opslaan als". In het veld "Bestandsnaam" kunt u indien nodig de oorspronkelijke bestandsnaam wijzigen. Vouw de vervolgkeuzelijst "Files of type" uit en selecteer de regel met de tekst PDF (*. Pdf). Als gevolg hiervan wordt een ander gedeelte aan het dialoogvenster toegevoegd, waar u een van de twee opties kunt kiezen om het document te optimaliseren - dit is ongeveer hetzelfde als het kiezen van de kwaliteit bij het opslaan van een afbeelding. Als u op de knop "Opties" in het aanvullende gedeelte klikt, wordt een bredere set instellingen voor het opgeslagen document geopend. Wanneer alles is ingesteld, klikt u op de knop OK en wordt het document opgeslagen in pdf-formaat.

Stap 4

Als u geen versies van Word kunt gebruiken die dit formaat ondersteunen, kunt u de conversie uitvoeren via de scripts van een online service die een dergelijke service aanbiedt. Het is niet moeilijk om ze op internet te vinden - u kunt dit bijvoorbeeld doen op de sites http://www.doc2pdf.net/ru of

Populair per onderwerp