Hoe Windows 10 32 Bit Naar 64 Bit Te Converteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 32 Bit Naar 64 Bit Te Converteren?
Hoe Windows 10 32 Bit Naar 64 Bit Te Converteren?

Video: Hoe Windows 10 32 Bit Naar 64 Bit Te Converteren?

Video: How to Upgrade Windows 10 32-Bit to 64-Bit (Free) 2022, November
Anonim

Tegenwoordig worden gebruikers van moderne personal computers steeds vaker geconfronteerd met het concept van 64-bits systemen. In het bijzonder, te beginnen met het Windows 10-besturingssysteem, ondersteunen "besturingssystemen" de 64-bits architectuur. Laten we, gezien de details van de werking en technische principes, proberen een oplossing te vinden voor het probleem wanneer een 64-bits systeem beschikbaar is voor installatie. Hoe overschakelen van een 32-bits versie van het besturingssysteem?

Hoe Windows 10 32 bit naar 64 bit te converteren?
Hoe Windows 10 32 bit naar 64 bit te converteren?

64-bits systeem: voordelen

Wat betreft de belangrijkste mogelijkheden en voordelen van 64-bits systemen, is het duidelijk dat ze met de juiste apparatuur datastromen twee keer zo snel kunnen verwerken. Met hun uiterlijk werd het mogelijk om het RAM-geheugen tot onvoorstelbare limieten te vergroten. Vandaag is het 192 GB.

Het is natuurlijk zeer twijfelachtig dat sommige gebruikers dit plafond zullen kunnen bereiken. Wacht! Computerspellen, die gebruik maken van de meest complexe grafische afbeeldingen, ontwikkelen zich zeer snel, zodat de lat voor het gebruik van "RAM" niet ver weg ligt. Wat 32-bits systemen betreft, mag niet meer dan 4 GB worden geïnstalleerd (zoals hierboven vermeld). Op oudere machines moet je nog nadenken over de wenselijkheid van een dergelijke overgang (zelfs als er ondersteuning is voor 64-bits architectuur), omdat het nieuwe besturingssysteem veel langzamer zal werken, al was het maar omdat het systeembronnen enorm zal belasten.

Beeld
Beeld

Oudere hardwareproblemen

Als u zich al afvraagt ​​hoe u de overstap naar een 64-bits systeem kunt maken, is het de moeite waard om meteen het punt op te merken met betrekking tot de apparatuur die op de computer of laptop is geïnstalleerd. Dit betreft in de eerste plaats de processor zelf. Eerst moet u de wijziging achterhalen (bijvoorbeeld met het Everest-hulpprogramma) en vervolgens op de website van de fabrikant controleren of deze 64-bits ondersteunt. Hetzelfde geldt voor andere apparatuur zoals harde schijven, scanners, printers, etc. Het kan zijn dat ze na installatie van een 64-bits systeem helemaal niet werken. Het feit is dat er geen stuurprogramma's voor dergelijke apparatuur in hun eigen Windows 7, 8 of 10 database zijn en dat de ontwikkelaars zelf eenvoudigweg geen nieuwe stuurprogramma's voor verouderde apparatuur vrijgeven.

64-bits systeem: hoe migreren?

Laten we nu eens kijken naar het belangrijkste probleem van de overstap naar een 64-bits (bit) versie van het Windows-besturingssysteem. Veel gebruikers kopen of downloaden een distributiekit die een 64-bits systeem bevat. Hoe te upgraden zonder opnieuw te installeren? De vraag die ondubbelzinnig kan worden beantwoord, is dat helemaal niet. Laten we uitleggen waarom. Dit heeft niet zozeer te maken met de bestandssystemen als wel met de systeemarchitectuur zelf. Het voorziet eenvoudigweg niet in een upgrade van een 32-bits versie naar een 64-bits versie, hoewel de bestandssystemen hetzelfde kunnen zijn (bijvoorbeeld NTFS). FAT32 wordt niet ondersteund voor systeemschijven en partities.

Beeld
Beeld

Maar op 64-bits systemen kunt u zonder problemen 32-bits applicaties en programma's draaien (maar niet andersom). Wat de installatie betreft, moet u de originele installatieschijf gebruiken en, als hoofdstap, de harde schijf en logische partities formatteren volgens het voorgestelde schema. Het spreekt voor zich dat waardevolle informatie eerst op verwisselbare media moet worden opgeslagen en dat eerder geïnstalleerde programma's en applicaties opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Zoals hierboven vermeld, is er niets mis met het feit dat ze zijn ontworpen voor 32-bits systemen, nee.

Populair per onderwerp