Hoe Getal Naar Tekst In Excel Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Getal Naar Tekst In Excel Te Converteren
Hoe Getal Naar Tekst In Excel Te Converteren

Video: Hoe Getal Naar Tekst In Excel Te Converteren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Teksten converteren naar getallen 2023, Januari-
Anonim

Bij het handmatig invoeren van gegevens of het kopiëren van externe bronnen, bepaalt de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel onafhankelijk het formaat - tekst, numeriek, datum. Hij slaagt er niet altijd in om het correct te doen, en soms moet de gebruiker zelf het programma misleiden en het formaat van een groep cellen wijzigen. Er zijn verschillende manieren om bijvoorbeeld numerieke gegevenstekst in Excel te maken.

Hoe getal naar tekst in Excel te converteren
Hoe getal naar tekst in Excel te converteren

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Excel, laad de gewenste spreadsheet erin en selecteer de cellen die u wilt opmaken. Meestal moet deze bewerking worden toegepast op cellen van één rij of kolom, om te selecteren welke het voldoende is om op de kop van deze horizontale of verticale rij te klikken.

Stap 2

Open in de groep "Aantal" opdrachten op het tabblad "Start" het bovenste bedieningselement - de vervolgkeuzelijst. Scroll door de lijst met formaten en selecteer de voorlaatste regel - "Tekst" - en het formaat van de geselecteerde groep cellen zal veranderen.

Stap 3

Hetzelfde kan op een andere manier worden gedaan. Nadat u het gewenste gebied hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Cellen opmaken" in het pop-upcontextmenu. Excel opent een apart voorkeurenvenster op het tabblad Nummer. Selecteer in de lijst "Nummernotaties" de regel "Tekst" en klik op OK.

Stap 4

U kunt ook de "Tekst" -functie gebruiken die in de spreadsheeteditor is ingebouwd - dit is handig als u het formaat in afzonderlijk geselecteerde cellen moet converteren, of als de tekst deel moet uitmaken van een formule, of als u tekstwaarden wilt laten combineren van meerdere cellen, enz. Ga in het eenvoudigste geval als volgt te werk: markeer eerst de cel waarin u een numerieke waarde in tekstformaat wilt weergeven. Vouw vervolgens op het tabblad Formules in de opdrachtgroep Functiebibliotheek de lijst Tekst uit en selecteer TEKST.

Stap 5

Geef in het veld "Waarde" van de gestarte wizard voor het maken van functies het adres van de geconverteerde cel op - typ het met het toetsenbord of klik op de cel met de muis. Voer in het vak Opmaak een opmaakmasker in. Als u bijvoorbeeld 0 in dit veld plaatst, zijn er geen decimalen in het uiteindelijke getal, zelfs niet als ze in de oorspronkelijke cel staan. Masker 0, 0 komt overeen met een getal met één decimaal, masker 0, 00 - met twee, enz. Deze regels zijn van toepassing als een komma is opgegeven als decimaalteken in de Excel-voorkeuren. Als u met deze instellingen een masker zoals 0.0 in dit veld invoert, deelt Excel het oorspronkelijke getal door 10 voordat het wordt geconverteerd. Met een masker van 0,00 wordt het getal gedeeld door 100, enz.

Stap 6

Klik op OK in het dialoogvenster Wizard Nieuwe formule en de cel geeft het tekstequivalent van de oorspronkelijke getalnotatiewaarde weer.

Populair per onderwerp