Een Rij Toevoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Rij Toevoegen In Excel
Een Rij Toevoegen In Excel

Video: Een Rij Toevoegen In Excel

Video: Een Rij Toevoegen In Excel
Video: Excel rij of kolom invoegen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel is tegenwoordig de meest populaire spreadsheet-editor en eenvoudige bewerkingen met rijen en kolommen (invoegen, toevoegen, kopiëren, verplaatsen) zijn de functies die het meest gevraagd worden door de gebruikers. Excel is een zeer "geavanceerde" editor, daarom biedt het meer dan één of zelfs twee manieren om dergelijke manipulaties met tabelelementen uit te voeren.

Een rij toevoegen in Excel
Een rij toevoegen in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Klik op de rijkop - een cijfer of een Engelse letter links van de eerste kolom. Hierdoor wordt de regel gemarkeerd, waarvoor een nieuwe lege regel wordt toegevoegd. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer "Plakken" in het pop-upcontextmenu.

Stap 2

U hoeft niet de hele regel te selecteren, maar klik gewoon met de rechtermuisknop op een van de cellen en selecteer hetzelfde item "Invoegen" in het contextmenu. In dit geval moet u echter twee extra stappen uitvoeren: vink het vakje aan naast de "regel" in het venster "Cellen toevoegen" dat verschijnt en klik op de knop OK.

Stap 3

Gebruik de opdrachtensets in het menu van de spreadsheeteditor als alternatieve hulpmiddelen voor het manipuleren van tabellen. Nadat u een cel in de rij hebt geselecteerd waarvoor u er nog een wilt toevoegen, opent u de vervolgkeuzelijst "Invoegen" in de groep opdrachten "Cellen" op het tabblad "Home". Houd er rekening mee dat u in dit geval niet op de knop zelf hoeft te klikken, maar op het driehoekige label dat aan de rechterkant is geplaatst, anders wordt de laatste van de eerder gebruikte invoegbewerkingen herhaald. Selecteer in de lijst met bewerkingen in de lijst de optie Rij in blad invoegen.

Stap 4

Als u een of meer bestaande rijen moet toevoegen aan een bepaalde positie van de spreadsheet, en niet aan een nieuwe, begin dan met het markeren ervan. Om één regel te kopiëren, klikt u op de titel ervan, en als er meerdere zijn, doet u dit op de eerste en houdt u vervolgens de Shift-toets ingedrukt en gebruikt u de pijl-omlaag om de selectie uit te breiden tot het hele bereik van regels. Als deze regels op hun plaats moeten blijven, drukt u op Ctrl + C om ze te kopiëren. Als u ze wilt verwijderen, gebruikt u de combinatie Ctrl + X.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op een cel in de rij, waarvoor alles moet verschijnen dat u in de vorige stap hebt gekopieerd of geknipt. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Gekopieerde cellen plakken", en Excel zal uw wens vervullen.

Aanbevolen: