Hoe Een Rij In Excel Te Bevriezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Rij In Excel Te Bevriezen
Hoe Een Rij In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Rij In Excel Te Bevriezen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe rijen of kolommen in Excel te bevriezen 2023, Januari-
Anonim

Bij het opmaken van een tabel in Microsoft Office Excel heeft de gebruiker mogelijk een functie voor het bevriezen van de regels nodig, zodat deze altijd op dezelfde plaats blijft tijdens het scrollen. Om dit te doen, moet u de juiste instellingen configureren.

Hoe een rij in Excel te bevriezen
Hoe een rij in Excel te bevriezen

instructies:

Stap 1

Start MO Excel, maak een nieuw document of open een bestaand document om te bewerken. Selecteer de lijn die als referentiepunt zal dienen door met de linkermuisknop op het volgnummer te klikken, of plaats de cursor gewoon in de cel waarboven de vaste lijn zich zal bevinden. Houd er rekening mee dat de geselecteerde rij (of cel) zelf niet wordt hersteld. Het gebied boven de selectie is verankerd.

Stap 2

Nadat de regel- of celverwijzing is gemarkeerd, gaat u naar het tabblad "Weergave". Zoek op de werkbalk het gedeelte "Venster" en klik op de pijlknop tegenover de miniatuur van "Bevriesgebieden". Er wordt een contextmenu geopend, selecteer de opdracht "Bevriesgebieden".

Stap 3

Merk op dat er aparte commando's zijn voor de eerste rij en de eerste kolom in het menu. Als de regel die u wilt bevriezen de eerste is, kunt u de opdracht Bovenste rij bevriezen gebruiken. Als u het document in de toekomst naar de vorige lay-out moet terugzetten, opent u het tabblad Weergave opnieuw en selecteert u de opdracht Gebieden losmaken in het contextmenu Regio's bevriezen.

Stap 4

Als u de vastgezette lijn in uw document wilt laten opvallen, wilt u misschien de kleur wijzigen of de randen aanpassen. Dit kan op verschillende manieren. Selecteer de vastgezette rij en ga naar het tabblad Start. Gebruik in het gedeelte Lettertype de knoppen Opvulkleur en Randminiatuur.

Stap 5

Een andere optie: selecteer het gewenste bereik en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer Cellen opmaken in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Navigeer door de tabbladen Rand en Opvulling om de gewenste opties aan te passen. Om de nieuwe instellingen te bevestigen, klikt u op de knop OK onder aan het venster.

Populair per onderwerp