Een Rij Toevoegen Aan Een Tabel In Word

Inhoudsopgave:

Een Rij Toevoegen Aan Een Tabel In Word
Een Rij Toevoegen Aan Een Tabel In Word

Video: Een Rij Toevoegen Aan Een Tabel In Word

Video: Een Rij Toevoegen Aan Een Tabel In Word
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, April
Anonim

Wanneer de editor multifunctioneel is, is het comfortabel om erin te werken - het is niet nodig om onnodige programma's uit te voeren. In de Microsoft Office Word-toepassing kunt u, zonder de editor te verlaten, niet alleen de tekst opmaken, maar ook met tabellen werken. Met Word-tools kan de gebruiker tabellen naar eigen goeddunken en op elke handige manier bewerken. U kunt met name op verschillende manieren een rij aan een tabel in een document toevoegen.

Een rij toevoegen aan een tabel in Word
Een rij toevoegen aan een tabel in Word

instructies:

Stap 1

Maak eerst een tabel door deze op te splitsen in het vereiste aantal kolommen. Ga hiervoor in een Microsoft Office Word-document naar het tabblad "Invoegen" en klik in het gedeelte "Tabel" op de miniatuur met dezelfde naam. Gebruik in het vervolgkeuzemenu de lay-out om de structuur van de tabel te specificeren door het vereiste aantal rijen en kolommen te markeren, of selecteer de opdracht "Tabel invoegen" en geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de waarden op die u nodig hebt. Om zelf een tabel met de muis rechtstreeks in het document te tekenen, selecteert u de opdracht Tabel tekenen. De muiscursor verandert in een potlood. Teken de contouren van de tafel en breek vervolgens de getekende rechthoek met horizontale en verticale lijnen.

Stap 2

Om nu een rij aan de tabel toe te voegen, tekent u een "potlood" tussen de twee horizontale lijnen in het deel van de tabel waar u de rij wilt toevoegen. Op deze manier kan een onbeperkt aantal regels worden toegevoegd. Bij gebruik van de tool voor het tekenen van een tabel wordt het extra tabblad "Werken met tabellen" actief. Wanneer u het vereiste aantal regels heeft toegevoegd, klikt u in het gedeelte "Ontwerp" op de knop "Tabel tekenen", zodat de cursor weer verandert van "potlood" in normaal.

Stap 3

Ga naar het tabblad Hulpmiddelen voor tabellen om een bepaald aantal rijen toe te voegen. Gebruik hiervoor de opdracht "Tabel tekenen" op het tabblad "Invoegen" of plaats de cursor ergens in de tabel. Klik op het tabblad Indeling. Selecteer met de muis (volledig) een of meerdere rijen en klik op de knop "Cellen splitsen" in het gedeelte "Samenvoegen". Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend het aantal regels op dat u wilt toevoegen. Voer in het veld Aantal kolommen een waarde in die gelijk is aan het aantal kolommen dat u heeft. Klik OK. Pas de grootte van de kolommen aan als ze bij het invoegen in de war raken. Verplaats hiervoor de muiscursor naar het verticale vlak en wacht tot de cursor verandert in een pictogram. Verplaats de vlakken in de gewenste richting terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Stap 4

Om een regel in te voegen vanaf het tabblad Lay-out, plaatst u de cursor op de regel waarna u nog een regel wilt toevoegen. Klik op de knop Onderaan invoegen in het gedeelte Rijen en kolommen. Om een regel bovenaan in te voegen, klikt u dienovereenkomstig op de knop "Invoegen bovenaan". Als u in uw tabel twee (drie, vier) rijen selecteert en op de knop "Bovenaan invoegen" (onder) klikt, krijgt u twee (drie, vier) rijen toegevoegd in de opgegeven richting. Het aantal toegevoegde rijen is gelijk aan het aantal geselecteerde rijen in de tabel.

Aanbevolen: