Een Rij Toevoegen Aan Een Excel-tabel

Inhoudsopgave:

Een Rij Toevoegen Aan Een Excel-tabel
Een Rij Toevoegen Aan Een Excel-tabel

Video: Een Rij Toevoegen Aan Een Excel-tabel

Video: Een Rij Toevoegen Aan Een Excel-tabel
Video: Rijen en kolommen toevoegen, verwijderen en verplaatsen 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het toevoegen van een rij aan de gemaakte tabel in Excel die is opgenomen in het Microsoft Office-pakket, kan nuttig zijn voor de gebruiker bij het uitvoeren van bepaalde bewerkingen. Om de procedure voor het toevoegen van een lijn te implementeren, worden standaard systeemtools gebruikt.

Een rij toevoegen aan een Excel-tabel
Een rij toevoegen aan een Excel-tabel

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Alle programma's" om de bewerking uit te voeren van het toevoegen van een rij aan een tabel in de Excel-toepassing die is opgenomen in het Microsoft Office-pakket.

Stap 2

Start de applicatie en open de tabel die u wilt bewerken.

Stap 3

Selecteer de laatste cel van de laatste rij van de tabel en druk op de softkey Tab om een nieuwe lege rij toe te voegen aan het einde van de tabel.

Stap 4

Voer de gewenste waarde of tekst in de cel onder de tabel in die moet worden bewerkt om een rij toe te voegen, of sleep de tabelgroottetabel rechtsonder in de geselecteerde tabel naar beneden.

Stap 5

Selecteer de regel waarboven u een extra regel wilt invoegen en open het menu "Cellen" in de bovenste werkbalk van het Microsoft Office Excel-toepassingsvenster.

Stap 6

Selecteer de opdracht Invoegen en klik op de pijl naast de opdrachtregel.

Stap 7

Specificeer het item "Tabelrijen van boven invoegen" om de procedure voor het toevoegen van een rij uit te voeren, of gebruik de opdracht "Tabelrijen van onderen invoegen" om de vereiste rij onder de laatste rij van de tabel toe te voegen.

Stap 8

Roep het contextmenu van de te bewerken tabelrij op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer de opdracht "Invoegen" om een alternatieve methode voor het toevoegen van een rij uit te voeren.

Stap 9

Selecteer de gewenste actie in de vervolgkeuzelijst of roep het contextmenu van de cel in de gewenste rij op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Invoegen" op te geven om nog een manier te gebruiken om een rij toe te voegen.

Stap 10

Specificeer Tabelrijen hierboven om de geselecteerde bewerking uit te voeren.

Stap 11

Selecteer de gemaakte nieuwe rij in de Excel Office-toepassingstabel en open het menu "Cellen" van de bovenste werkbalk van het programmavenster.

Stap 12

Selecteer de opdracht Verwijderen en selecteer Tabelrijen verwijderen (indien nodig).

Een alternatieve methode voor het verwijderen van een aangemaakte nieuwe rij kan het gebruik zijn van het item "Tabelrijen" van de opdracht "Verwijderen" van het contextmenu van de rij, aangeroepen door met de rechtermuisknop te klikken.

Aanbevolen: