Hoe Twee Computers In één Te Combineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers In één Te Combineren?
Hoe Twee Computers In één Te Combineren?

Video: Hoe Twee Computers In één Te Combineren?

Video: Hoe Twee Computers In één Te Combineren?
Video: Gaan slimme computers de wereld veroveren? 2024, Mei
Anonim

Soms worden gebruikers van pc's geconfronteerd met het probleem van het combineren van twee machines en moet de mogelijkheid worden overwogen om internet te gebruiken. Meestal is dit vereist bij het creëren van een lokaal netwerk voor gezamenlijk tijdverdrijf voor computerspellen.

Hoe twee computers in één te combineren?
Hoe twee computers in één te combineren?

Noodzakelijk

  • - twee computers (computer + laptop of 2 laptops);
  • - extra netwerkkaart;
  • - wifi router;
  • - aansluitkabels.

instructies:

Stap 1

Voor een normale verbinding tussen twee computers is het voldoende om een Ethernet-kabel van de ene machine naar de andere te leiden. Deze kabel kan in een gespecialiseerde modus worden gekocht of je kunt hem zelf maken (als je een geschikt gereedschap hebt). Maar in dit geval kunt u geen verbinding maken met internet met beide computers.

Stap 2

Onder de beschikbare opties kunt u de aansluiting van een extra netwerkkaart of een apart apparaat gebruiken - een router. De eerste methode is veel zuiniger dan de tweede, maar arbeidsintensiever. Nadat u de juiste kabel op beide machines hebt aangesloten, configureert u de verbinding.

Stap 3

Op een computer met twee netwerkkaarten moet je precies de kaart configureren die verantwoordelijk is voor het lokale netwerk. U moet de instellingen van dit bord oproepen via het contextmenu van het apparaat in het "Configuratiescherm". Selecteer "Eigenschappen" en stel op het tabblad "Algemeen" de volgende parameters in: IP-adres - 192.168.0.1, subnetmasker - standaard, standaard gateway - 192.168.0.1.

Stap 4

Op de tweede computer moet u dezelfde instellingen instellen, maar in de IP-adresregel moet u de huidige waarde vervangen door 192.168.1.2. Daarna moet u elke machine op dit netwerk opnieuw opstarten.

Stap 5

Bij het verbinden volgens de schema's "computer + laptop" of "laptop + laptop" is het logisch om te kijken naar het kopen van een router. De meeste mobiele apparaten worden momenteel geleverd met een ingebouwde wifi-adapter. Koop je dezelfde wifi-adapter voor een computer, dan kun je een Ethernet-kabel uitsluiten van dit schema.

Stap 6

Nu moet u de router zelf configureren. Toegang tot het apparaatmenu wordt uitgevoerd door het IP-adres in de adresbalk van de browser in te voeren. U moet de WAN-instellingen wijzigen in de gewenste optie. U moet bij uw internetprovider navragen welk type verbinding u heeft. Het blijft om de router programmatisch opnieuw op te starten en te genieten van de tot stand gebrachte verbinding.

Aanbevolen: