Hoe Twee Netwerken In één Te Combineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Netwerken In één Te Combineren?
Hoe Twee Netwerken In één Te Combineren?

Video: Hoe Twee Netwerken In één Te Combineren?

Video: Hoe Twee Netwerken In één Te Combineren?
Video: Informatica - Netwerken 2024, April
Anonim

Vaak is het bij het uitbreiden van het dekkingsgebied van een lokaal netwerk noodzakelijk om er een of meer vergelijkbare groepen computers op aan te sluiten. Het is belangrijk om te begrijpen dat u niet alleen pc's en laptops moet configureren, maar ook verschillende randapparatuur.

Hoe twee netwerken in één te combineren?
Hoe twee netwerken in één te combineren?

Het is nodig

Netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van de apparaten waarmee u lokale netwerken met elkaar kunt verbinden. De praktijk leert dat het helemaal niet nodig is om nieuwe apparatuur aan te schaffen. Meestal is het voldoende om netwerkhubs of routers op verschillende netwerken aan te sluiten.

Stap 2

Sluit twee netwerkhubs aan. Verbind nooit meerdere apparaten in paren. Het gebruik van de ringmethode is onaanvaardbaar in moderne lokale netwerken. Het is beter om vooraf de twee krachtigste apparaten te kiezen. Het probleem is dat via deze knooppunten de belangrijkste verkeersstroom zal passeren.

Stap 3

Selecteer het lokale netwerk waarvan de computers opnieuw worden geconfigureerd. Het is logischer om een kleiner netwerk te gebruiken. Maar als een van de verbindingen al een stabiele debugged internettoegang heeft, is het verstandiger om de instellingen van de tweede groep te wijzigen.

Stap 4

Zet een van de computers aan die niet opnieuw worden geconfigureerd. Open de eigenschappen van de netwerkverbinding en navigeer naar de TCP/IPv4-instellingen. Onthoud de eerste drie segmenten van het IP-adres en het subnetmasker. Let op de aanwezigheid of afwezigheid van de opgegeven DNS-server en standaard gateway-adressen.

Stap 5

Configureer de gewenste computers met dezelfde instellingen. Als u wilt dat het netwerk soepel werkt, stelt u voor elke pc een uniek IP-adres in. In dit geval moeten ze dezelfde waarde hebben voor de eerste drie segmenten.

Stap 6

Merk op dat het niet nodig is om statische IP-adressen te gebruiken bij het aansluiten van computers op een router of router. Helaas heeft deze optie nadelen: na een herstart krijgen computers elke keer nieuwe adressen, wat een storing kan veroorzaken bij het werken met gedeelde bronnen.

Aanbevolen: