Een Verbinding Tussen Twee Computers Opzetten Via Een Modem A

Inhoudsopgave:

Een Verbinding Tussen Twee Computers Opzetten Via Een Modem A
Een Verbinding Tussen Twee Computers Opzetten Via Een Modem A

Video: Een Verbinding Tussen Twee Computers Opzetten Via Een Modem A

Video: Een Verbinding Tussen Twee Computers Opzetten Via Een Modem A
Video: Verbind WiFi met desktop-pc-3 manieren om een ​​draadloos netwerk toe te voegen 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende DSL-modems met meerdere LAN-poorten. Met deze functie van de apparatuur kunt u een bepaald aantal computers en laptops aansluiten op een lokaal netwerk.

Hoe maak je een verbinding tussen twee computers via een modem a
Hoe maak je een verbinding tussen twee computers via een modem a

Het is nodig

  • - DSL-modem;
  • - doorverbindkabels.

instructies:

Stap 1

Sluit uw DSL-modem aan op wisselstroom en schakel dit apparaat in. Gebruik twee patchkabels om uw desktopcomputers aan te sluiten op de LAN-poorten van de modem.

Stap 2

Zet beide computers aan en configureer de instellingen voor de gewenste netwerkkaarten. Open de eigenschappen van de lokale modemverbinding van de eerste computer. Navigeer naar het dialoogvenster Instellingen voor TCP / IP-internetprotocol.

Stap 3

Open de instructies voor de modem. Ontdek het statische IP-adres van dit apparaat. Voer deze waarde in het veld IP-adres van het dialoogvenster in, waarbij u het laatste cijfer vervangt.

Stap 4

Volg dezelfde procedure om de verbinding van de tweede computer met de modem te configureren. Uiteraard moet ook het laatste segment van het IP-adres worden gewijzigd.

Stap 5

Nadat u alle beschreven bewerkingen hebt voltooid, start u de modem en computers opnieuw op. Als u beide pc's internettoegang wilt geven, opent u de webinterface van de instellingen van de netwerkapparatuur. Toegang tot het gewenste menu kan worden verkregen door het IP-adres van de modem in te voeren in het url-veld van de browser.

Stap 6

Ga naar het WAN-menu en configureer de serververbinding. Gebruik de gegevens die de aanbieder u verstrekt bij het sluiten van het contract. Vergeet niet om Connect DSL Automatically in te schakelen. Schakel het selectievakje DHCP-server inschakelen uit.

Stap 7

Sluit nu de telefoonkabel aan op de DSL-poort van het modem. Houd er rekening mee dat het gebruik van een splitter de interferentie in het netwerk zal verminderen en u in staat zal stellen om een vaste telefoon op hetzelfde moment als een modem aan te sluiten.

Stap 8

Start uw netwerkapparatuur opnieuw op en open het menu Status. Controleer of uw internetverbinding actief is. Probeer vanaf beide computers toegang te krijgen tot webbronnen. Zorg ervoor dat uw pc's nog steeds deel uitmaken van hetzelfde lokale netwerk.

Aanbevolen: