Hoe Twee Computers Via Een Router Met Een Netwerk Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Via Een Router Met Een Netwerk Te Verbinden
Hoe Twee Computers Via Een Router Met Een Netwerk Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Een Router Met Een Netwerk Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Via Een Router Met Een Netwerk Te Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, April
Anonim

Routers en routers worden gebruikt om meerdere apparaten aan te sluiten op een lokaal netwerk. Bovendien wordt dergelijke netwerkapparatuur gebruikt om computers synchroon met internet te verbinden.

Hoe twee computers via een router met een netwerk te verbinden
Hoe twee computers via een router met een netwerk te verbinden

Noodzakelijk

Netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Als u een lokaal thuisnetwerk wilt maken, moet u de parameters van de router correct configureren. Sluit deze netwerkapparatuur aan op wisselstroom. Koop twee rechte netwerkkabels. Gebruik ze om computers aan te sluiten op de LAN-poorten van de router. Bedenk dat elke pc een vrije netwerkkaart moet hebben.

Stap 2

Schakel uw router en computers in. Start op een van de pc's een internetbrowser. Open de handleiding van uw netwerkapparatuur en ontdek het standaard IP-adres van dit apparaat. Voer de waarde in het url-veld van de browser in. Druk op de Enter-toets.

Stap 3

Na het invoeren van de webgebaseerde interface van de routerinstellingen, opent u het LAN-menu. Selecteer de juiste instellingen voor het apparaat. Schakel DHCP- en Firewall-functies in om verdere configuratie van computers te vergemakkelijken. Sla de ingestelde parameters op. Start uw router opnieuw op. Druk hiervoor op de betreffende knop in het instellingenmenu of koppel de apparatuur gewoon even los van het lichtnet.

Stap 4

Reset de netwerkadapters van beide computers. Open het menu Start en selecteer het menu Netwerkverbindingen. Ga naar de lijst met beschikbare netwerkverbindingen. Open de eigenschappen van de netwerkkaart die op de router is aangesloten. Markeer TCP / IP-internetprotocol.

Stap 5

Vink het vakje aan naast Automatisch een IP-adres verkrijgen. Als de computer via deze router toegang krijgt tot externe bronnen, activeer dan het item "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen". Klik op de knop Ok om de instellingen op te slaan en het dialoogvenstermenu te sluiten. Wacht tot de netwerkadapter een nieuw IP-adres heeft gekregen.

Stap 6

Configureer de netwerkinterfacekaart van de tweede computer op dezelfde manier. Opgemerkt moet worden dat wanneer u met Windows Vista en 7 werkt, u de TCP / IPv4-instellingen moet wijzigen.

Aanbevolen: