Hoe De Cursorkleur Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cursorkleur Te Veranderen
Hoe De Cursorkleur Te Veranderen

Video: Hoe De Cursorkleur Te Veranderen

Video: Hoe De Cursorkleur Te Veranderen
Video: How to Change Your Mouse Cursor in Windows [2021 Working] 2024, Mei
Anonim

De muiscursor is misschien wel het meest gebruikte GUI-besturingselement op elk besturingssysteem. Windows biedt de mogelijkheid om de kleur van de muiscursor te wijzigen, afhankelijk van de esthetische behoeften van de gebruiker.

Hoe de cursorkleur te veranderen
Hoe de cursorkleur te veranderen

instructies:

Stap 1

Om de kleur van de muiscursor te wijzigen, gaat u eerst naar het configuratiescherm van het besturingssysteem. De knop op het bedieningspaneel bevindt zich standaard in het menu Start. Klik in het configuratiescherm op de snelkoppeling "Muis". Er wordt een dialoogvenster geopend met muisbesturingsopties, inclusief het tabblad Aanwijzers. Met zijn hulp kunt u de kleur van de muiscursor wijzigen.

Stap 2

Zoek op het tabblad "Aanwijzers" het item "Regelingen" en klik op de vervolgkeuzelijst. Het biedt verschillende opties voor cursors voor verschillende situaties (over een hyperlink zweven, een programma downloaden). Selecteer het schema en de kleur van de cursor die u wilt en klik op OK. Als u wilt, kunt u altijd uw eigen schema van verschillende cursors maken en deze onder de gewenste naam opslaan. Naast de cursorkleur kunt u opties instellen in het configuratiescherm, zoals het werpen van een schaduw door de aanwijzer, de beginpositie in het dialoogvenster, het weergeven van een spoor wanneer u de cursor verplaatst en het markeren van de cursorlocatie wanneer u op een bepaalde sleutels.

Stap 3

Als u de kleur van de cursor wilt wijzigen, maar de voorgestelde standaardopties niet bij u passen, dan kunt u cursors downloaden van internet. Cursorbestanden voor Windows hebben de extensies.ani en.cur. Om de gedownloade cursors te installeren, slaat u ze op in een aparte map en opent u deze vervolgens met behulp van het verkennervenster, dat wordt geopend nadat u op de knop "Bladeren" in het dialoogvenster van de muisbesturing hebt gedrukt.

Aanbevolen: