Hoe De Luidsprekers In Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Luidsprekers In Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe De Luidsprekers In Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Luidsprekers In Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Luidsprekers In Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: How to Connect Bluetooth Speaker to Laptop 2024, Mei
Anonim

Als de laptopluidsprekers niet meer normaal werken (ze begonnen te ratelen en te fluiten), kunt u ze zelf uitschakelen zonder contact op te nemen met een specialist. Dit kan handmatig (door de laptop uit elkaar te halen) of met behulp van een computerprogramma.

Hoe de luidsprekers in een laptop uit te schakelen
Hoe de luidsprekers in een laptop uit te schakelen

Noodzakelijk

  • notitieboekje,
  • koptelefoon.

instructies:

Stap 1

Als je veel last hebt van de laptopspeakers (ze gaan niet uit als de koptelefoon is aangesloten, zijn beschadigd of rammelen zelfs bij het minimale volume), dan is het het meest effectief om ze met geweld uit te zetten. Als alternatief voor de piepende soundtrack wanneer u op een pc werkt, kunt u een compacte hoofdtelefoon of een stereosysteem van hoge kwaliteit gebruiken als u wilt dat iedereen de door u gekozen muziek kan horen.

Dus je werd het geluid van oude laptopluidsprekers beu en besloot ze uit te zetten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Stap 2

De eerste methode omvat het fysiek loskoppelen van het systeem. Om dit te doen, moet u de laptop een beetje demonteren. We raden u aan eerst de stroom uit te schakelen, vervolgens alle schroeven los te draaien (afhankelijk van het laptopmodel kan het voldoende zijn om het paneel dat de luidsprekers bedekt te verwijderen) en de stroomdraden en het audiosignaal naar de luidsprekers los te koppelen (misschien een of twee).

Stap 3

De tweede manier is om de speakers in de laptop uit te zetten met een speciaal programma. Dit gebeurt in slechts een paar klikken. Deze methode wordt gebruikt door pc-gebruikers, voor wie het te moeilijk is om "slimme" apparatuur alleen te demonteren.

Bij de meeste laptops is het geluidsapparaat geïntegreerd in het moederbord en wordt het geleverd met de juiste stuurprogramma's en software. Dus een geluidsapparaat van Realtek, dat behoorlijk populair is en in 90% van de computers wordt gebruikt. De software bevat de Realtek HD-dispatcher, die samen met de driver wordt geïnstalleerd. U hoeft alleen de geluidsuitvoer van de laptopluidspreker in te stellen. Sluit gewoon een koptelefoon of een stereo-installatie aan op de audio-aansluitingen en de ingebouwde luidsprekers worden gedempt.

Stap 4

Om dit te doen, moet u deze stappen volgen:

- open het programma door met de linkermuisknop te dubbelklikken op het bijbehorende pictogram naast de klok in het tabblad "Geluidsingangen / -uitgangen"

- vink het vakje aan naast de knop "Uitgangsgeluid dempen wanneer hoofdtelefoon is aangesloten".

Aanbevolen: