Hoe Een Sleutel Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Sleutel Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Een Sleutel Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Een Sleutel Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Sticky Keys uitschakelen in Windows 10 2023, Februari
Anonim

In sommige gevallen verschijnen de multimediafuncties van de F1-F12-toetsen zonder op de Fn-functietoets te drukken. Deze fout kan door de gebruiker zelf worden gecorrigeerd, hoewel er speciaal hiervoor speciale programma's zijn ontworpen. Toegegeven, dit geldt niet voor alle modellen.

Hoe een sleutel op een laptop uit te schakelen
Hoe een sleutel op een laptop uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Bestudeer eerst zorgvuldig de gebruikershandleiding die bij elk laptopmodel wordt geleverd. Het gedeelte over het werken met de apparaattoetsen kan aanvullende informatie bevatten over het oplossen van deze fout. Bij gebrek aan technische documentatie wordt aanbevolen om contact op te nemen met gespecialiseerde internetforums die gewijd zijn aan een specifiek laptopmodel.

Stap 2

Probeer de functie voor multimediatoetsen van het apparaat uit te schakelen door tegelijkertijd op de functietoetsen Fn en NumLock te drukken. In sommige gevallen is deze actie voldoende.

Stap 3

Start uw laptop opnieuw op en druk op de functietoets F2 of Del (afhankelijk van het model) om de BIOS-modus te openen. Ga naar het tabblad Systeemconfiguratie met behulp van de pijltoetsen omhoog en omlaag. Zoek de regel met de naam Actietoetsen Modus d aan de linkerkant van het instellingendialoogvenster dat wordt geopend en verander de waarde van het selectievakje in Uitgeschakeld. Ga naar het tabblad Afsluiten en selecteer de opdracht Wijzigingen opslaan en afsluiten. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken in het geopende systeemverzoekvenster. Deze procedure zou de functionaliteit van de Fn-sleutel volledig moeten herstellen.

Stap 4

Als de laptop door Toshiba is gemaakt, gebruikt u het gespecialiseerde HDD Protector-programma dat u kunt downloaden op de officiële website van het bedrijf. De applicatie is gratis en kan eenvoudig op een computer worden geïnstalleerd. Om dit te doen, voert u het uitvoerbare bestand van het programma uit en volgt u alle aanbevelingen van de installatiewizard.

Stap 5

Start de geïnstalleerde applicatie en selecteer het tabblad "Optimalisatie" in het hoofdvenster van HDD Protector. Vouw de link "Toegankelijkheid" uit en schakel het selectievakje naast "Fn-toets gebruiken" uit in het dialoogvenster dat wordt geopend. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen toe te passen (voor Toshiba-notebooks).

Populair per onderwerp