Hoe De Fn-knop Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fn-knop Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe De Fn-knop Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Fn-knop Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: How to Disable Hotkeys | How to Enable Function Keys 2022, December
Anonim

Door de Fn-knop en vervolgens een willekeurige multimediatoets met een extra symbool ingedrukt te houden, kunt u het geluidsvolume, de achtergrondverlichting van het scherm aanpassen en de batterijbesparende modus inschakelen. Soms zit deze toets echter in de weg, vooral als er iets mis is gegaan tijdens de herinstallatie van Windows, of als je gewoon toegang wilt hebben tot de gewenste functie zonder extra te hoeven drukken.

Hoe de fn-knop op een laptop uit te schakelen
Hoe de fn-knop op een laptop uit te schakelen

Het is nodig

Toshiba HDD-beschermer

instructies:

Stap 1

Door de Fn-toets ingedrukt te houden, worden de functionele rollen van de F1-F12-knoppen uitgevoerd. Als deze functie u stoort bij het typen en werken op de computer, kunt u deze uitschakelen door Fn en Num Lock tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Stap 2

Als de knop na het indrukken van deze combinatie nog steeds zijn functie vervult, lees dan de handleiding voor het gebruik van uw laptop of toetsenbord, zoek het juiste gedeelte dat de mogelijkheden van de toets beschrijft. Probeer op internet naar een oplossing voor het probleem te zoeken in de forums die aan uw apparaat zijn gewijd.

Stap 3

Schakel Fn op Toshiba-laptops uit met een speciaal hulpprogramma genaamd HDD Protector. Download de applicatie van de officiële website van de fabrikant en installeer deze volgens de instructies van het installatieprogramma.

Stap 4

Voer het programma uit en ga naar het tabblad "Optimalisatie", waar de hulpprogramma's voor het werken met apparaten die op de laptop zijn aangesloten, worden weergegeven. Klik op "Toegankelijkheid". Schakel in het geopende venster de optie "Fn-sleutel gebruiken" uit en sla alle wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 5

De corresponderende optie in het BIOS is ook verantwoordelijk voor het uitschakelen van deze parameter. Om toegang te krijgen tot het setup-hulpprogramma, houdt u de F10-knop ingedrukt wanneer u de laptop aanzet. Als er na het indrukken niets gebeurt, probeer dan een andere toets in te drukken - vaak staat de naam ervan onderaan het opstartscherm of in de instructies voor het apparaat.

Stap 6

Zoek tussen alle instellingen het item Actieve sleutelmodus en stel dit in op Uitschakelen. Het is deze functie die verantwoordelijk is voor de werking van de multimediatoetsen. Sla de wijzigingen op en wacht tot het besturingssysteem is geladen. De Fn-toets wordt gedeactiveerd.

Populair per onderwerp