Hoe Het Touchpad Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Touchpad Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Het Touchpad Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Touchpad Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to disable touchpad on laptops 2023, Februari
Anonim

Wanneer u een laptop gebruikt, kunt u een analoog van een standaard computermuis gebruiken - een touchpad (Touch Pad). Dit is een apparaat dat zich net onder het toetsenbord bevindt en dat een computermuis volledig kan vervangen. Voordelen van dit toestel zijn onder meer de stille werking van de toetsen en het compacte formaat. De nadelen zijn ongemak in navigatie, vooral in computerspelletjes of grafische editors.

Hoe het touchpad op een laptop uit te schakelen?
Hoe het touchpad op een laptop uit te schakelen?

Het is nodig

Systeem en software schakelen het touchpad uit

instructies:

Stap 1

Ongeacht wat voor soort laptop je hebt: Asus, HP, Acer, Samsung, Lenovo, het touchpad wordt volgens hetzelfde schema uitgeschakeld. Het is belangrijk om alleen de essentie te begrijpen van hoe de ontkoppeling wordt uitgevoerd en in de toekomst kunt u het touchpad op elke laptop eenvoudig uitschakelen, ongeacht het bedrijf, model en bouwjaar. Voor de meeste laptopgebruikers is het gebruik van een muis veel handiger dan het gebruik van een touchpad. Bovendien zit het touchpad soms zelfs in de weg en kan het belangrijke documenten van de laptopeigenaar verwijderen, wijzigen of anderszins bederven. Meestal kan de gebruiker tijdens het typen het paneel per ongeluk met zijn hand aanraken. Maar zelfs degenen die vaak touchpads gebruiken, kunnen een ander nadeel bevestigen: tijdens actief werk ontstaan ​​er zoiets als slijtage, visueel lelijke plekken die eruitzien als vettige plekken op een laptop.

Stap 2

De meeste laptopfabrikanten gebruiken touchpads van Synaptics. Dit bedrijf produceert al enkele jaren touchpanels. Met behulp van de applicatiesoftware kunt u de parameters bewerken die oorspronkelijk in het apparaat van de touchpads zijn ingebouwd (apparaatgevoeligheid, kliksnelheid, scrollen, enz.). Met de nieuwste versies van deze touchpads kunt u uw laptop vergrendelen. De laptop kan alleen worden ontgrendeld door degene die hem heeft vergrendeld, met behulp van de "vingerafdruk"-technologie.

Stap 3

Om het touchpad in uw laptop uit te schakelen, moet u naar de touchpad-eigenschappen gaan of het Synaptics Pointing Device Driver-programma gebruiken, dat verantwoordelijk is voor de touchpad-bediening. Met het programma kunt u het apparaat uitschakelen tot de volgende systeemstart of helemaal.

Stap 4

Om naar de mogelijkheden van het aanraakscherm te gaan, klikt u op het menu "Start", selecteert u het item "Configuratiescherm" en selecteert u vervolgens het item "Muis". In het venster "Eigenschappen van de muis" dat wordt geopend, selecteert u het tabblad "Apparaatinstellingen". Zoek de apparaatnaam en schakel deze uit.

Stap 5

Het uitschakelen van het touchpad kan worden gedaan met behulp van sneltoetsen op het toetsenbord van de laptop. Druk tegelijkertijd op de Fn-functietoets en de toets met een hand die het touchpad aanraakt. Om het touchpad in te schakelen, doet u hetzelfde. Voor Asus-notebooks zijn de extra toetsen F7 of F9. Om het touchpad op Acer uit te schakelen, drukt u op Fn + F5. Lenovo heeft extra toetsen - F5 of F8. Samsung gebruikt extra F5- of F6-toetsen om het touchpad uit te schakelen.

Stap 6

Sommige laptops zijn uitgerust met een speciale knop die zich naast het touchpad bevindt en waarmee u met één eenvoudige beweging het paneel kunt uitschakelen en indien nodig snel en zonder problemen kunt inschakelen. Of er zo'n sleutel op uw apparaat zit, kunt u vinden in de handleiding van uw laptop. Het informatiegedeelte van het touchpad biedt alle toetsen die met het paneel communiceren.

Stap 7

Sommige touchpads hebben geen knop om deze uit te schakelen. Maar aan de andere kant hebben ze een heel gebied op het aanraakpaneel, als je het twee keer aanraakt, wordt het paneel automatisch uitgeschakeld. De aanwezigheid van een dergelijke site heeft een belangrijk nadeel: het is mogelijk om ongecontroleerd op het verboden gebied te drukken en dienovereenkomstig per ongeluk het aanraakpaneel uit te schakelen wanneer dat niet nodig was.

Stap 8

Sluit het besturingssysteem op de laptop op de juiste manier af en wacht tot het automatisch uitschakelt. Schakel de computer en alle aangesloten randapparatuur uit. Verwijder de batterij uit de computer. Gebruik een schroevendraaier om de ring los te wrikken die het extra toetsenbord bedekt. Nadat u de vergrendelingen voorzichtig hebt losgemaakt, verwijdert u deze ring.

Stap 9

Kijk of er op hetzelfde bord een aan / uit-knop voor een laptop zit met extra toetsen. Zelfs als dit het geval blijkt te zijn, kijk dan of er een aparte lus wordt gebruikt om deze knop aan te sluiten. Als er zo'n kabel is, koppelt u een van de kabels die bij de hulptoetsen hoort los van het moederbord van de computer en laat u de kabel die naar de aan/uit-knop gaat, zitten. Als de lus van de aan / uit-knop en hulptoetsen gebruikelijk is, kunt u deze niet uitschakelen en om deze laatste te blokkeren, moet u een harde kaft gebruiken. Het moet dun genoeg zijn, anders kan het scherm bij het sluiten van de laptop verpletteren.

Stap 10

Plaats de connector zo losgekoppeld van het moederbord dat deze het plaatsen van het valse paneel niet hindert. Als er uitstekende contacten op zitten, isoleer deze dan van het bord met een dunne film. Installeer het valse paneel opnieuw. Zet het zorgvuldig vast met alle vergrendelingen.

Stap 11

Het enige dat overblijft is om de batterij op de laptop aan te sluiten. Voorzie hem van stroom, evenals voor alle randapparatuur. Druk op de aan / uit-knop - als alles correct is gedaan, zou de machine moeten starten. Wacht tot het besturingssysteem is geladen en zorg ervoor dat de extra knoppen niet werken. Installeer de multimediakiosksoftware en configureer deze zo dat wanneer het programma draait, geen enkele andere applicatie kan worden gestart door een toetscombinatie.

Stap 12

Als het nodig is om de laptop opnieuw te gebruiken buiten de multimediakiosk, doet u al het bovenstaande opnieuw, maar sluit u deze aan in plaats van de connector van het extra toetsenbord los te koppelen.

Populair per onderwerp