Hoe Een Muis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Muis Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Een Muis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Een Muis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Een Muis Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, April
Anonim

Naast de gebruikelijke muis die is aangesloten via een van de externe connectoren, heeft de laptop een ingebouwd apparaat dat dezelfde cursorbesturingsfuncties uitvoert. Het wordt het "touchpad" genoemd en als mensen het op laptops over muizen hebben, menen ze dat vaak. Het loskoppelen van beide apparaten in laptops kan op verschillende manieren.

Hoe een muis op een laptop uit te schakelen
Hoe een muis op een laptop uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Wil je de USB-muis loskoppelen van je laptop, dan trek je gewoon de stekker uit het stopcontact. Er zijn geen extra software- of hardwarewijzigingen nodig.

Stap 2

De eenvoudigste manier om het ingebouwde cursorbesturingsapparaat, het touchpad, uit te schakelen, is door de sneltoetsen te gebruiken. Dit is een combinatie van gelijktijdig ingedrukte knoppen, waarvan er één - de Fn-toets - helemaal aan het begin van de onderste rij staat. De tweede moet een van de functietoetsen zijn. Hoogstwaarschijnlijk is dit de F7- of F9-toets op uw computer, maar laptopfabrikanten kunnen voor deze combinatie elk van de 12 functieknoppen op de bovenste rij van het toetsenbord gebruiken.

Stap 3

Het uitschakelen van het touchpad via het Configuratiescherm van Windows vereist veel manipulaties. Om dit paneel te openen, drukt u op de Win-toets en selecteert u het juiste item in de rechterkolom van het OS-hoofdmenu. Klik in de lijst met paneelsecties op "Hardware en geluiden" en klik op de volgende gedownloade pagina op de link "Apparaatbeheer" in het gedeelte "Apparaten en printers".

Stap 4

Klik in het venster Apparaatbeheer op het driehoekje naast het opschrift "Muizen en andere aanwijsapparaten" en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de regel "HID-compatibele muis". In het pop-upcontextmenu is er een item "Uitschakelen" - selecteer het en de taak zal worden opgelost.

Stap 5

U kunt het touchpad ook uitschakelen in het BIOS-instellingenpaneel, waarvoor de computer opnieuw moet worden opgestart. Als het nodig is om deze optie te gebruiken, selecteert u de herstartopdracht in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Wanneer in de linkerbenedenhoek van het scherm een prompt verschijnt om op een toets (of toetsencombinatie) te drukken om het BIOS-setuppaneel te openen, voert u de voorgestelde actie uit. Ga in het paneel naar het gedeelte Geavanceerd en stel de waarde Uitgeschakeld in op de regel Intern aanwijsapparaat. De naam van het vereiste item in het basis I / O-systeem van verschillende fabrikanten komt mogelijk niet overeen met degene die hier wordt aangegeven, de exacte bewoording vindt u in de beschrijving die bij de laptop wordt geleverd. Druk na het wijzigen van de instelling op de Esc-toets en bevestig uw keuze wanneer het scherm vraagt of u de gemaakte wijzigingen wilt opslaan.

Aanbevolen: