Hoe De Aanraakmuis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Aanraakmuis Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe De Aanraakmuis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Aanraakmuis Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Sticky Keys uitschakelen in Windows 10 2022, December
Anonim

Het touchpad, of zoals het ook wel de touch-muis wordt genoemd, is een prima uitvinding, maar voor moderne omstandigheden beweegt dit apparaat naar de achtergrond, omdat tegenwoordig wordt bijna elke laptop geleverd met een aparte en kleine USB-muis.

Hoe de aanraakmuis op een laptop uit te schakelen?
Hoe de aanraakmuis op een laptop uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Veel laptop- en netbookgebruikers hebben vast gemerkt hoe vaak het touchpad soms is, d.w.z. touch panel, bederft de stemming en verlengt de tijd die aan het werk wordt besteed aanzienlijk. Als u bijvoorbeeld veel tekst typt, bevindt de duim van beide handen zich boven de spatiebalk. Maar naast de spatiebalk is ook een touchpad, wanneer ingedrukt, gaat de cursor naar een ander deel van het document. Als je zelden je ogen van het toetsenbord afwendt, zul je zien dat een deel van de tekst is versprongen.

Stap 2

Bij het kopen van een laptop kijken sommige gebruikers naar het werk van individuele programma's en verwijderen of schakelen ze (naar hun mening) onnodige programma's uit. De meeste touchpads worden tegenwoordig gemaakt door Synaptics. Apparaten van dit bedrijf kunnen alleen worden verwijderd met het geïnstalleerde programma, maar sinds een competente gebruiker heeft het verwijderd, daarom ligt het niet in zijn macht om deze bewerking uit te voeren.

Stap 3

Als dit programma niet op de laptop stond, is het raadzaam om naar de originele bron te verwijzen, d.w.z. bezoek de webpagina van de laptopfabrikant en zoek in het gedeelte Downloaden naar alles wat met Synaptics te maken heeft. U kunt het ook uitschakelen door op de sneltoets Fn + F7 te drukken. Sommige laptopmodellen hebben specifieke prompts in de vorm van afbeeldingen op de knoppen. De uitschakelknop van het touchpad bevindt zich in de regel op de F7-toets - een rechthoekig paneel en een uitgestrekte wijsvinger zijn erop getekend.

Stap 4

In sommige gevallen kan het touchpad worden uitgeschakeld via de Device Manager-applet, die kan worden aangeroepen via het contextmenu Deze computer. U moet het aanraakapparaat vinden, het contextmenu oproepen en de opdracht "Uitschakelen" selecteren.

Stap 5

Welnu, de meest radicale manier is om een ​​strook breed plakband op het aanraakscherm aan te brengen, maar dit mag alleen worden gedaan in gevallen waarin andere methoden geen effect hebben gehad.

Populair per onderwerp