Hoe Programma's Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Programma's Te Schrijven
Hoe Programma's Te Schrijven

Video: Hoe Programma's Te Schrijven

Video: Hoe Programma's Te Schrijven
Video: Hoe je problemen kunt oplossen met de Wet van Aantrekkingskracht 2024, Mei
Anonim

Gebruikers hebben computers nodig om bepaalde taken uit te voeren. Iemand wil computerspelletjes spelen, iemand wil teksten maken en afbeeldingen bewerken, iemand wil kaarten en diagrammen tekenen, databases onderhouden. Hiervoor zijn er speciale softwareproducten die door programmeurs zijn gemaakt. Een programmeur is een persoon die aan een computer een taak kan uitleggen die een gebruiker nodig heeft.

Hoe programma's te schrijven
Hoe programma's te schrijven

instructies:

Stap 1

Met behulp van een reeks bewerkingen die in elke programmeertaal voorkomen, schrijft een programmeur een programma dat bepaalde reeksen wiskundige en logische acties bevat - algoritmen. Als u een programmeur bent, is uw uiteindelijke doel het maken van een gebruiksvriendelijke applicatie.

Stap 2

Als je een programma hebt geschreven en het werkt geweldig, optimaliseer het dan nooit. Zelfs jij, de persoon die het heeft geschreven, zal na een tijdje niet altijd in staat zijn om de logica ervan te onthouden en te traceren om het aantal uitgevoerde bewerkingen te verminderen en het programma te optimaliseren. Optimaliseren heeft geen zin. Met de moderne computertechnologie van vandaag heeft dit op geen enkele manier invloed op de uitvoeringstijd van het programma.

Stap 3

Maak er voor jezelf een regel van om bij het schrijven van een programma een bepaalde stijl aan te houden, anders twijfel je na terugkomst van vakantie misschien of het programma door jou is geschreven. Verdeel het in logische blokken die gemakkelijk te visualiseren zijn, gebruik tabs in plaats van spaties om geneste blokken te markeren. Deze kleine dingen zullen je helpen de broncode van het programma duidelijk te maken, zelfs voor een buitenstaander.

Stap 4

Geluidseffecten en een overvloed aan kleuren die worden gebruikt voor decoratie verhogen ook de aantrekkelijkheid van het softwareproduct voor veel gebruikers. Begeleid de acties die de gebruiker in het programma uitvoert met geluidssignalen en speciale effecten, versier het met heldere, zelfs incompatibele kleuren, en het succes ervan is gegarandeerd. Gevorderde gebruikers denken zelfs dat dit een zogenaamde "vriendelijke interface" is. Maar ook hier staat de gebruiker centraal. In de meeste gevallen zal het voldoende zijn om een standaard interface voor Windows te ontwikkelen.

Stap 5

En probeer uw programma de taken te laten oplossen die nodig zijn voor de gebruiker. De programmeertools die u kiest, zijn niet zo belangrijk als de juistheid van de gebruikte algoritmen. Aangezien moderne visuele programmeertools objectgeoriënteerd zijn, heeft het geen zin om alle algoritmen volledig te schrijven, het is uw taak om een opeenvolging van bepaalde acties en reacties op bepaalde gebeurtenissen correct samen te stellen. De juiste werking van uw programma is de garantie dat u afscheid neemt van de gebruiker die blij met elkaar is.

Aanbevolen: