Hoe Een Programma Voor Een Microcontroller Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Voor Een Microcontroller Te Schrijven
Hoe Een Programma Voor Een Microcontroller Te Schrijven

Video: Hoe Een Programma Voor Een Microcontroller Te Schrijven

Video: Hoe Een Programma Voor Een Microcontroller Te Schrijven
Video: How to Use a Simple Microcontroller Part 1 - An Introduction (PIC10F200) 2024, April
Anonim

Een programma schrijven voor een microcontroller met kennis van de basis van programmeertalen is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar te beslissen welke microcontroller u wilt gebruiken. Overweeg een programma te schrijven voor de PIC16F877, dat allerlei technologieën en interfaces bevat en behoorlijk goed is in termen van prestaties.

Hoe een programma voor een microcontroller te schrijven
Hoe een programma voor een microcontroller te schrijven

instructies:

Stap 1

Start het vooraf geïnstalleerde MPLAB-programma en selecteer het item Project / Project Wizard in het menu. Er wordt dan een venster geopend waar u op "Volgende" klikt. Selecteer PIC16F877 in de lijst met beschikbare microcontrollers en klik op Volgende.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster de compiler die de code van uw toekomstige programma zal verwerken. Zorg ervoor dat u HITECH PICC Toolsuite selecteert in de lijst Actieve Toolsuite. Het is een C-taalcompiler. Geef het project dan een naam (TestPIC) en specificeer de directory. Schrijf niet in Russische letters, anders ontstaan er problemen bij het openen van bestanden. Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien. Er is dus een leeg projectsjabloon klaar.

Stap 3

Klik op Bestand / Nieuw. In het Untitled-venster dat verschijnt, selecteert u Bestand / Opslaan als … Geef de naam TestPIC.c op en ga naar de map met het project. Vink het vakje aan naast Bestand toevoegen aan project. Plaats deze code hieronder in een open projectvenster #include _CONFIG (0x03F72); int i = 0; void main (void) {T0IE = 0; GIE = 0; TRISB = 0; PORTB = 0; terwijl (1 == 1) {PORTB ++; voor (i = 0; i

Stap 4

Open Configure / Configuration Bits … Stel hier de waarden van de opties voor het project in: Oscillator - HS (een kwartsresonator fungeert als een klokgenerator), WatchDog Timer - Off (schakel de reset van de microcontroller uit), Power Up Timer - Aan (blijft in de reset-status), Brown Out-detectie - Aan, Laagspanningsprogramma - Uitgeschakeld, Flash-programma schrijven - Ingeschakeld, Data EE Read Protect - Off), Code Protect - Off (uitschakelen MK-codebeveiliging).

Stap 5

Compileer de code. Klik hiervoor op Project / Alles bouwen. Nadat de compilatie is voltooid, verschijnt er een venster over de succesvolle voltooiing. Daarna verschijnt het bestand TestPIC.hex in de projectmap, die een speciale code zal bevatten. Schrijf het naar de microprocessor met behulp van de programmeur.

Aanbevolen: