Hoe Een Programma Op Een Computer Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Op Een Computer Te Schrijven
Hoe Een Programma Op Een Computer Te Schrijven

Video: Hoe Een Programma Op Een Computer Te Schrijven

Video: Wat is een programma? (Nederlands) 2022, November
Anonim

Als je besluit om je eigen computerprogramma te schrijven, denk dan eerst nog eens goed na, wil je echt gaan programmeren? Het schrijven van een eigen programma is immers een nogal arbeidsintensieve taak, en alleen op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig. Maar als je uiteindelijk hebt besloten om een ​​programma te schrijven, volgen hier enkele tips over dit onderwerp.

Je eigen auteursprogramma schrijven is moeilijk, maar spannend
Je eigen auteursprogramma schrijven is moeilijk, maar spannend

Het is nodig

Om dit te doen, moet u de basis van programmeren kennen

instructies:

Stap 1

Bepaal waar het programma dat je gaat schrijven aan gewijd zal zijn, welke taken het zal oplossen. Het hangt uitsluitend af van uw verbeeldingskracht en smaakvoorkeuren. En misschien wordt u geconfronteerd met het feit dat u geen handig programma op internet hebt gevonden om uw probleem op te lossen en daarom besloot uw eigen programma te schrijven. Het belangrijkste in dit stadium is om je precies voor te stellen voor welk publiek het zal worden ontworpen.

Stap 2

Bepaal op welk besturingssysteem het wordt uitgevoerd. Het Windows-besturingssysteem is het meest populair onder onze landgenoten. Dus als je je programma schrijft met ons publiek in gedachten, dan is het het meest correct om ervoor te kiezen.

Stap 3

Selecteer programmeertools. Om applicaties voor Windows te maken, zijn programmeertalen de meest voorkomende: MS Visual Basic, Borland Delphi, Borland C++ Builder. Met deze talen kun je een programma samenstellen volgens het principe van een kinderconstructeur - je stelt een geheel samen uit de voltooide onderdelen.

Stap 4

Vind je eigen smaak, hoe je programma in deze richting zal verschillen van andere programma's.

Stap 5

Ontwikkel een programma-interface. Als dit je eerste toepassing is, stop dan bij de standaard Windows-interface. Gebruik de vormontwerper en objectinspecteur. Ze zullen u niet alleen helpen begrijpen wat de interface van uw programma zal zijn in de programmeerfase, maar ook de eigenschappen van objecten instellen, wat het hele proces aanzienlijk zal vereenvoudigen.

Stap 6

Vorm de ideeën van uw auteur in een algoritme. Als je programma serieus genoeg is en met zijn eigen bestandstype werkt, registreer het dan bij het programma. Registratie kan worden uitgevoerd door een speciaal installatiebestand en het moet mogelijk zijn om de volledige bestandsnaam aan te roepen.

Stap 7

Schrijf een helpbestand. Om dit te doen, kunt u een speciale compiler gebruiken. De compiler wordt geleverd met elke visuele programmeeromgeving (Delphi, Visual Basic, Visual C++) hc.exe.

Stap 8

Maak een distributiepakket voor het programma. Een distributiekit is een archiefkopie van uw programma met extra functies. Tijdens het uitpakken specificeert de gebruiker de map waarin het programma zal worden geïnstalleerd, misschien het type installatie, enz. Traditioneel wordt een readme.txt-bestand aan de distributiekit toegevoegd, dat informatie bevat over de naam en versie van het programma, de releasedatum en een korte beschrijving. Het programma is geschreven

Populair per onderwerp