Hoe Een Programma In Delphi Del Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma In Delphi Del Te Schrijven
Hoe Een Programma In Delphi Del Te Schrijven

Video: Hoe Een Programma In Delphi Del Te Schrijven

Video: Hoe Een Programma In Delphi Del Te Schrijven
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

Delphi is een van de meest gebruikte programmeertalen. Voor beginners die net beginnen kennis te maken met Delphi, rijst echter de vraag hoe een programma in deze handige en praktische taal moet worden geschreven en uitgevoerd.

Hoe een programma in Delphi Del te schrijven
Hoe een programma in Delphi Del te schrijven

Noodzakelijk

Geïnstalleerd pakket Delfi

instructies:

Stap 1

Delphi onderscheidt zich voornamelijk doordat het niet nodig is om extra softwarepakketten te downloaden voor schrijven en compileren. De compiler wordt geleverd met het pakket van de programmeertaal zelf, waardoor het gemakkelijker is om met deze taal te werken. Om een programma te schrijven, moet u de Delphi-compiler uitvoeren. Bij het opstarten wordt automatisch een nieuw project aangemaakt, waarmee u aan de slag moet. Om een nieuw project aan te maken, kunt u altijd het overeenkomstige menu-item gebruiken (Bestand - Nieuw - Toepassing).

Stap 2

Vervolgens moet u de benodigde component maken op het formulier dat wordt weergegeven na het maken van de toepassing. Om dit te doen, selecteert u het gewenste item in het palet met componenten en selecteert u vervolgens de gewenste plaats van de vorm en grootte door het rechthoekige gebied uit te rekken met de linkermuisknop. Om meerdere componenten tegelijk te maken, moet de selectie in het palet worden uitgevoerd terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Vervolgens moet u een handler voor de component maken. Het vereiste onderdeel is geselecteerd op het formulier, vervolgens moet u naar het tabblad "Evenementen" van de objectcontrole gaan. Vervolgens moet u dubbelklikken op de gebeurtenisnaam, waarna de gewenste methode wordt gemaakt op basis van de sjabloon.

Stap 4

Om het programma vervolgens te starten, drukt u gewoon op de F9-knop of op Uitvoeren op de werkbalk.

Aanbevolen: