Hoe Programma's Voor Telefoons Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Programma's Voor Telefoons Te Schrijven
Hoe Programma's Voor Telefoons Te Schrijven

Video: Hoe Programma's Voor Telefoons Te Schrijven

Video: Hoe Programma's Voor Telefoons Te Schrijven
Video: Het geheim van sneller schrijven (inclusief video) 2024, Mei
Anonim

Als je de basis van Java kent, kun je je programmeerervaring uitbreiden en miniprogramma's voor mobiele telefoons gaan schrijven. Meestal zijn toepassingen voor Nokia-telefoons in java geschreven, maar uw programma's werken op elk apparaat dat java-toepassingen ondersteunt.

Hoe programma's voor telefoons te schrijven
Hoe programma's voor telefoons te schrijven

Noodzakelijk

het internet

instructies:

Stap 1

Je hebt Borland JbuilderX, Borland MobileSet en een SDK nodig voor elke Nokia-telefoonserie. Download deze programma's van internet en installeer ze op uw computer. Je kunt het vinden op de website softodrom.ru. Probeer dergelijke programma's te installeren in de systeempartitie van de schijf, dat wil zeggen, waar het besturingssysteem zich bevindt. Start de Borland JbuilderX ontwikkelomgeving. Het hoofdvenster van het programma bestaat uit verschillende gebieden: de bestandsstructuur van het project, de functionele structuur van het project, het hoofdvenster voor ontwikkelaars voor het schrijven van code en het bekende configuratiescherm.

Stap 2

Verbind de eerder gedownloade SDK's met de ontwikkelomgeving. Om dit te doen, selecteert u in de ontwikkelomgeving in het menu Extra de optie JDK's configureren … Er verschijnt een venster voor het configureren van een nieuwe JDK. Specificeer het pad naar de geïnstalleerde JDK en geef een naam, klik vervolgens op "OK" in het volgende venster. Maak een nieuw project en sla het op in een map die speciaal is bedoeld voor het opslaan van de programma's die u schrijft. Stel projectinstellingen in via Project Wizard. Maak een hoofdklasse met behulp van een MIDP MIDlet en voeg wat eenvoudige testcode toe aan het hoofdontwikkelaarsvenster. De code wordt handmatig ingevoerd, omdat de gekopieerde codes soms verkeerd worden weergegeven.

Stap 3

U kunt de bron onmiddellijk compileren door op de knop Uitvoeren op de werkbalk te klikken. Bij fouten in de code zal de ontwikkelomgeving het regelnummer en het type fout aangeven. Als er geen fouten zijn opgetreden, ziet u een virtuele imitatie van het scherm van de mobiele telefoon met het zojuist geschreven en gestarte programma. U kunt verschillende programma's voor telefoons schrijven, maar vergeet niet dat u voor het maken van volwaardige producten de basisprincipes van programmeren moet kennen en met grafische editors moet kunnen werken.

Aanbevolen: