Hoe Een Exe-programma Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Exe-programma Te Schrijven
Hoe Een Exe-programma Te Schrijven

Video: Hoe Een Exe-programma Te Schrijven

Video: Hoe Een Exe-programma Te Schrijven
Video: HOW TO KEY A SONG WITH KEYFINDER 2024, April
Anonim

Een exe-bestand in het Windows-besturingssysteem is een uitvoerbaar bestand voor programma's. Het is een speciaal bewerkte code geschreven door een programmeur, gecompileerd en omgezet in een uitvoerbaar type. Daarom kun je geen kladblok gebruiken en een exe-bestand schrijven, zoals het kan met bat- of inf-bestanden.

Hoe een exe-programma te schrijven
Hoe een exe-programma te schrijven

Noodzakelijk

kennis van programmeren

instructies:

Stap 1

Bepaal de taken die uw programma moet uitvoeren. Als dit eenvoudige taken zijn (bijvoorbeeld autorun-programma's), begin dan onmiddellijk met het schrijven van een bat-bestand. Meer complexe acties moeten worden beschreven met behulp van een programmeertaal. Welke taal u moet kiezen, hangt af van de specificatie van de taken. Om zelf een klein programma te schrijven om een bepaalde taak uit te voeren, moet je standaard kennis hebben van de programmeertaal.

Stap 2

Nadat je een programmeertaal hebt gekozen, leer je de basis van het coderen in die taal. Installeer een ontwikkelomgeving en probeer eenvoudige programma's te schrijven. Nadat u de logica van de omgeving en de compiler hebt begrepen, kunt u doorgaan met de implementatie van de taken.

Stap 3

Na het schrijven van het programma compileert u de codebestanden in een uitvoerbare toepassing en voegt u de vereiste bibliotheken en bronnen toe. Controleer het resultaat op uw eigen computer en vervolgens op een testercomputer om onverwachte fouten uit te sluiten. Meestal kunt u de standaard compiler voor de programmeeromgeving gebruiken. Er is ook speciale software waarmee je verschillende programma's vanaf de bron kunt compileren. Gebruik de methoden die voor jou het beste werken.

Stap 4

Als u tevreden bent met de mogelijkheden van het bat-bestand, converteert u na het schrijven van de code de bat naar exe met behulp van het Bat To Exe Converter-programma. Deze applicatie is gemakkelijk te vinden op internet. De regels voor het schrijven van uitvoerbare bat-bestanden zijn ook vrij beschikbaar op thematische portals en forums. Met behulp van bat-bestanden kunt u de uitvoering van bijna alle systeemtaken beschrijven. Complexe voorwaarden en objectprogrammering kunnen echter niet in dergelijke bestanden worden geïmplementeerd.

Aanbevolen: