Een Toetsenbord Repareren

Een Toetsenbord Repareren
Een Toetsenbord Repareren

Video: Een Toetsenbord Repareren

Video: Een Toetsenbord Repareren
Video: Trying to FIX : Faulty Apple Keyboard Model A1243 purchased on eBay 2024, Mei
Anonim

Een toetsenbord is een absoluut essentieel onderdeel van elk computersysteem, zonder welke het zelfs onmogelijk is om je voor te stellen dat je op een computer werkt. Het falen van het toetsenbord veroorzaakt niet alleen veel ongemak, maar maakt het zelfs onmogelijk om de computer gewoon op te starten.

Een toetsenbord repareren
Een toetsenbord repareren

Gelukkig is voor een desktopsysteem een onverwacht kapot toetsenbord het gemakkelijkst te vervangen door een reserve (die je even van vrienden kunt vragen of gewoon kunt kopen, aangezien het toetsenbord niet het duurste onderdeel van een computer is). De situatie is gecompliceerder met het laptoptoetsenbord, dat niet zo eenvoudig te vervangen is. In sommige gevallen kan zelfs een onervaren gebruiker in elektronica, met de nodige zorg en nauwkeurigheid, het toetsenbord echter zelf repareren. Overweeg de meest voorkomende storing in het toetsenbord van een laptop die verband houdt met het binnendringen van vloeistoffen van verschillende oorsprong. In dit geval is het noodzakelijk:

  1. Zet de computer zo snel mogelijk uit, koppel de voeding los, open het batterijcompartiment en verwijder de batterij. Elke seconde die je aarzelt zit vol met vloeistof die in de laptop sijpelt, en een kortsluiting kan het probleem van het repareren van een toetsenbord veranderen in een probleem van het vinden en kopen van een nieuwe laptop.
  2. Koppel het toetsenbord voorzichtig los, spoel het af met veel water (gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen de isolatie van de geleiders en de geleidende sporen zelf beschadigen), droog, sluit opnieuw aan en controleer. Het drogen van het toetsenbord moet gebeuren op een matig warme plaats, uit de buurt van open vuur en direct zonlicht, gedurende ten minste 24 uur. Gebruik een ventilator om het drogen te versnellen. Onthoud dat het toetsenbord een complexe vorm heeft en dat de afwezigheid van vocht op het oppervlak niet betekent dat het ook volledig is verdampt in het toetsenbord.
  3. Als het toetsenbord nog steeds niet geheel of gedeeltelijk werkt, is er nog een kans om het toetsenbord te repareren. Om dit te doen, moet u de geleidende sporen herstellen. Dit kan met geleidende verf. Als het niet in de computershowroom was, ga dan naar een autowinkel en vraag om een vloeistof voor het repareren van schroefdraad voor het verwarmen van de achterruit, het is heel geschikt.
  4. Maak voordat u het toetsenbord uit elkaar haalt een foto of fotokopie van de indeling van de toetsen.
  5. Het verwijderen van de sleutels is handig met een tandhaak, hoewel een dunne horlogeschroevendraaier ook voldoende is. Verwijder alle sleutels.
  6. Verwijder de liften die de sleutels bevatten. Dit is gemakkelijker te doen omdat nu alle verbindingen in het zicht zijn. Dit opent de toegang tot de polyethyleenplaten op het aluminium substraat waarop de geleidende paden zijn aangebracht. Als het aan elkaar zit, gebruik dan een föhn om op te warmen en netjes te scheiden.
  7. Laat de verf over de beschadigde sporen lopen. Droog het toetsenbord, zet het in omgekeerde volgorde weer in elkaar en test de werking ervan.

Aanbevolen: