Een Knop Op Een Toetsenbord Repareren

Inhoudsopgave:

Een Knop Op Een Toetsenbord Repareren
Een Knop Op Een Toetsenbord Repareren

Video: Een Knop Op Een Toetsenbord Repareren

Video: Een Knop Op Een Toetsenbord Repareren
Video: How to : Individual Laptop Keyboard Keys Fix Repair Installation Guide HP Compaq Pavilion HD 2024, April
Anonim

Het toetsenbord van een laptop of desktopcomputer is een van de meest gebruikte technische uitvindingen. Schrijf een brief, vul een formulier in op de site, speel een spel - voor dit alles is het gewoon noodzakelijk. Maar door langdurig gebruik breken de toetsenbordknoppen. Kun je ze zelf repareren?

Een knop op een toetsenbord repareren
Een knop op een toetsenbord repareren

Noodzakelijk

  • - dikke naald;
  • - gebogen paperclip.

instructies:

Stap 1

Onderzoek het toetsenbord en bepaal de oorzaak van de storing. Meestal springt de knop, wanneer deze breekt, gewoon op. Het is noodzakelijk om in detail te overwegen wat er op dit moment precies kapot is. Let op het principe van het bevestigen van de knoppen aan het toetsenbord. De knop is gebaseerd op een klein vierkant slotje, dat als een "clamshell" kan worden opgevouwen. Plaatsen voor bevestiging zijn ook gemarkeerd op de basis. De knop zelf heeft pinnen ter grootte van de basisbevestigingen.

Stap 2

Neem een dikke naald om de situatie te corrigeren als, wanneer de knop breekt, de "clamshell" zijn eigenschappen heeft verloren, omdat de frames zijn losgekomen. De uitdaging is om de twee basisframes weer met elkaar te verbinden. Zorgvuldig en voorzichtig, meet de kracht van de beweging, steek de pinnen van de bevestigingsmiddelen van een deel van de basis in de groeven van het andere deel ervan en fixeer deze positie.

Stap 3

Neem dan een gebogen paperclip. Het is nodig om de knop te installeren nadat de "clamshell" in de juiste positie is bevestigd. Til de "clamshell" iets op met een paperclip en installeer in deze positie de knop bovenop. Druk lichtjes totdat de vergrendeling op zijn plaats klikt.

Stap 4

Als de toetsenbordknop onder de vingers "ontplofte" en samen met de vergrendeling naar buiten vloog, moet de knop worden gedemonteerd. Om dit te doen, maakt u de clamshell-lock los door het ene uiteinde af te breken en het andere uit de oren te trekken.

Stap 5

Zoek op het toetsenbord de drie nokken voor de vergrendeling - een grotere en twee kleinere. Pak de houder en schuif deze over de steunen, te beginnen met de grote. Houd er rekening mee dat de lugs van aluminium zijn en gemakkelijk breken, waarna de knopreparatie een toetsenbordreparatie wordt.

Stap 6

Nadat de pal aan het grote oog is blijven hangen, drukt u lichtjes totdat deze in de twee andere bevestigingen klikt. Installeer vervolgens de bovenkant van de knop door de sleuven van de clamshell eenvoudig uit te lijnen met de lipjes op het deksel.

Aanbevolen: