Hoe Een Knop Op Een Laptop Te Repareren

Hoe Een Knop Op Een Laptop Te Repareren
Hoe Een Knop Op Een Laptop Te Repareren

Video: Hoe Een Knop Op Een Laptop Te Repareren

Video: How to FIX LAPTOP HINGE in Just 10 Minutes - EASY TUTORIAL 2022, September
Anonim

Tegenwoordig gebruiken we in het dagelijks leven veel apparaten met allerlei hendels, tuimelschakelaars en knoppen. Deze kleine elementen voegen hun eigen gemak toe aan de "communicatie" met technologie, maar ze hebben één vervelende eigenschap: ze gaan vaak kapot. En de toetsen van telefoons en laptops worden het vaakst aangetast. Als je het desktoptoetsenbord zonder problemen kunt vervangen, zullen de laptopknoppen even moeten knutselen. U bespaart echter tijd en geld.

Hoe een knop op een laptop te repareren
Hoe een knop op een laptop te repareren

instructies:

Stap 1

Stel je voor hoe ze werken voordat je de knoppen repareert. Alles is hier eenvoudig. De knop is een plastic, siliconen of rubberen basis met een ingebouwd metalen contact. Dit contact komt in contact met het werkcircuit, waardoor het circuit sluit en overeenkomstig reageert. Meestal is het de basis die kapot gaat. In dit geval is de belangrijkste taak het onderhouden van contact. Plastic knoppen barsten of brokkelen meestal af door te vaak of onjuist gebruik. Het is beter om laptopsleutels op deze manier te repareren.

Stap 2

Maak eerst een schatting van de omvang van de schade. Haal de verkruimelde of gebarsten sleutel eruit en verwijder eventuele stukjes uit de laptoptas.

Stap 3

Als de sleutel kan worden gelijmd, probeer dan superlijm te gebruiken. Verdeel ze over de voegen en breng de lijm zo dun mogelijk aan. Het is erg belangrijk om op dezelfde plek contact te leggen.

Stap 4

Als de sleutel niet meer aan lijmen onderhevig is, probeer hem dan zelf te maken van epoxyhars. Om dit te doen, heb je naast de epoxyhars zelf plasticine nodig om de mal te maken. Giet de afgewerkte vorm met epoxyhars, laat het contact erin zakken (dit is meestal een kleine metaaldraad met een voldoende grote doorsnede). Zorg ervoor dat het contact correct tot stand is gebracht.

Stap 5

Nadat u de sleutel hebt gemaakt, begint u deze te installeren. Houd er rekening mee dat een op deze manier gemaakte sleutel onregelmatigheden kan hebben. Schuur het daarom eerst met fijnkorrelig schuurpapier.

Populair per onderwerp