Een Toetsenbord Op Een Laptop Repareren

Inhoudsopgave:

Een Toetsenbord Op Een Laptop Repareren
Een Toetsenbord Op Een Laptop Repareren

Video: Een Toetsenbord Op Een Laptop Repareren

Video: Een Toetsenbord Op Een Laptop Repareren
Video: How to : Individual Laptop Keyboard Keys Fix Repair Installation Guide HP Compaq Pavilion HD 2024, April
Anonim

Het toetsenbord is een van de essentiële elementen van elke computer. Het is moeilijk voor te stellen om zonder pc te werken. Wanneer het toetsenbord faalt, kan dit een aantal ongemakken met zich meebrengen, en in sommige gevallen maakt het het zelfs moeilijk om de computer gewoon op te starten. Als u bijvoorbeeld een wachtwoord heeft om het systeem binnen te komen, kunt u dit niet met slechts één muis invoeren.

Een toetsenbord op een laptop repareren
Een toetsenbord op een laptop repareren

instructies:

Stap 1

Maar als het plotseling kapotte toetsenbord van een gewone desktopcomputer vervangen kan worden in geval van iets door een vriend of buurman te vragen, dan is het met een laptop veel ingewikkelder. Gelukkig kan het in sommige gevallen worden gerepareerd met het juiste amusement en de juiste nauwkeurigheid, en kunt u zich een geschatte procedure in uw hoofd voorstellen. Laten we eens kijken naar het meest voorkomende probleem met toetsenbordstoringen dat wordt veroorzaakt door vloeistof die erop wordt gemorst.

Stap 2

De eerste stap is om de laptop onmiddellijk uit te schakelen, de stekker uit het stopcontact te halen en vervolgens de batterij te verwijderen.

Stap 3

Maak vervolgens het toetsenbord voorzichtig los van de laptop en spoel het af met water, maar gebruik geen schoonmaakmiddel om beschadiging van de geleidende paden en geleiderisolatie te voorkomen. Droog vervolgens het toetsenbord, installeer het opnieuw en controleer of het werkt. Het moet lang worden gedroogd: ongeveer een dag moet het op een matig warme plaats liggen, afgesloten van direct zonlicht. Je kunt het drogen versnellen met een ventilator. Let op: als er geen vocht op het oppervlak zit, betekent dit niet dat er ook geen vocht onder de knoppen zit.

Stap 4

Als je toetsenbord nog steeds niet (gedeeltelijk of volledig) werkt, kan het nog worden gerepareerd. Om dit te doen, herstelt u de geleidende sporen. Speciale geleidende verf wordt verkocht in computerwinkels. Als u het echter nergens hebt gevonden, beproef dan uw geluk bij de dealer door te vragen of ze vloeistof hebben om de schroefdraad van de achterruitverwarming te repareren. Zo'n vloeistof doet het prima.

Stap 5

Onthoud de locatie van de toetsen door een foto van het toetsenbord te maken of op zijn minst de locatie van alle toetsen op het vel te noteren. Ga vervolgens verder met hun verwijdering. Dit gaat eenvoudig met een tandhaakje of een dunne horlogeschroevendraaier. Verwijder vervolgens de liften die zijn gebruikt om de sleutels aan te bevestigen. U heeft toegang tot de polyethyleen planken op de aluminium rails. Er worden geleidende sporen op aangebracht. Als ze aan elkaar zijn gelijmd, gebruik dan een föhn om ze voorzichtig te verwarmen en te scheiden.

Stap 6

Breng verf aan op de beschadigde delen van de geleidende sporen, droog het toetsenbord, monteer het vervolgens in omgekeerde volgorde en controleer het toetsenbord.

Aanbevolen: