Wat Is Een Opstartbare USB-drive En Waarom Is Deze Nodig?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Opstartbare USB-drive En Waarom Is Deze Nodig?
Wat Is Een Opstartbare USB-drive En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een Opstartbare USB-drive En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een Opstartbare USB-drive En Waarom Is Deze Nodig?
Video: Bootable USB Flash Drive using Rufus (MBR/GPT, Legacy/UEFI) 2024, Mei
Anonim

Vaak is het nodig om het besturingssysteem onmiddellijk opnieuw te installeren of het systeem op te starten, om gegevens op te slaan wanneer de computer niet meer kan worden ingeschakeld, komt er iets nuttigs te hulp: een opstartbare USB-stick. Het proces van het schrijven van een afbeelding naar een USB-flashstation is sneller en betrouwbaarder dan cd's en dvd's, die hun populariteit verliezen.

Opstartbare USB-stick
Opstartbare USB-stick

Het doel van de opstartbare USB-flashdrive

Een opstartbare flashdrive is een goede hulp bij het herstellen en crashen van het besturingssysteem. Het is een standaard flashdrive met een bepaalde hoeveelheid geheugen waarmee u een afbeelding van het besturingssysteem kunt opnemen. Hiermee kunt u het systeem opstarten of installeren als het besturingssysteem niet op de computer aanwezig is of niet opstart. Een opstartbare flashdrive is handig als er geen cd/dvd-drive op de computer aanwezig is en de installatie veel sneller gaat.

Met behulp van een opstartbare USB-drive kunt u ook harde schijven van computers formatteren en herstellen, systeemstoringen volgen, het werkgeheugen testen en het besturingssysteem herstellen na een virusinfectie. Een opstartbare flashdrive is handig wanneer de computer niet opstart vanaf de harde schijf, maar u belangrijke informatie moet opslaan.

Een opstartbare USB-drive maken

Meestal wordt een opstartbare USB-stick gebruikt om een besturingssysteem te installeren. Om een opstartbaar apparaat met een besturingssysteem te maken, hebt u een systeemkopie nodig. U kunt het downloaden via internet.

Allereerst moet u de USB-stick formatteren. Dit kan worden gedaan met behulp van Windows-tools. Ga hiervoor naar "Deze computer" en wanneer het pictogram van de flashdrive verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u het gedeelte "Formatteren" in de vervolgkeuzelijst. Klik in het geopende venster op de knop "Start".

Vervolgens moet u de afbeelding van het besturingssysteem naar een USB-flashstation schrijven. Er zijn veel programma's voor het maken van een opstartbare USB-flashdrive, maar de meest populaire is UltraISO. U kunt het op internet downloaden in een zoekmachine, typ het verzoek "Download UltraISO" Na het downloaden van het programma moet u het op uw computer installeren. Aangezien dit een betaalde service is, moet u bij het starten op de knop "Proefmodus" drukken.

In het geïnstalleerde programma moet u een afbeelding van het besturingssysteem openen met de extensie ".iso". Selecteer hiervoor de sectie "Openen" in het item "Bestand" in het hoofdmenu en selecteer de gedownloade afbeelding in het venster "ISO-bestand openen".

De volgende stap is om de afbeelding te branden, selecteer de sectie "Boot" in het menu en selecteer "Brand schijfkopie …". Selecteer in het beeldopnamevenster het USB-flashstation waarop het besturingssysteem zal worden opgenomen, gebruik de opnamemethode "USB + HDD +" en klik op de knop "Opnemen".

Na het einde van het opnameproces is de opstartbare USB-drive klaar voor gebruik. Om een USB-station vanaf een computer te starten, moet u het BIOS openen en de eerste schijf "First Boot Device" instellen in het gedeelte "Boot Device Priority" - een opstartbare USB-flashdrive. Na het opnieuw opstarten begint de installatie van het besturingssysteem direct vanaf de flashdrive.

Een opstartbare USB-drive is een handig apparaat voor systeemherstel. Als u Windows 7 brandt, is een flashstation van 4 GB voldoende. Het is beter om 16 GB te gebruiken om veel noodzakelijke programma's op een USB-stick te zetten.

Aanbevolen: