Wat Is Een Hashtag En Hoe Voeg Je Deze Toe Aan Een Foto

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Hashtag En Hoe Voeg Je Deze Toe Aan Een Foto
Wat Is Een Hashtag En Hoe Voeg Je Deze Toe Aan Een Foto

Video: Wat Is Een Hashtag En Hoe Voeg Je Deze Toe Aan Een Foto

Video: Wat Is Een Hashtag En Hoe Voeg Je Deze Toe Aan Een Foto
Video: Hoe gebruik je hashtags op social media? 2024, April
Anonim

Een hashtag (van de Engelse hash - het symbool "hash" en tag - "tag") is een hyperlink, een tag die verschillende berichten op sociale netwerken verenigt. Maar naast berichten en artikelen kunnen hashtags ook foto's van hetzelfde onderwerp groeperen.

Nu kunt u uw foto's op internet categoriseren met hashtags
Nu kunt u uw foto's op internet categoriseren met hashtags

Wat is een hashtag?

In de kern is een hashtag een trefwoord dat meerdere artikelen, berichten (tekstberichten) of foto's van hetzelfde onderwerp combineert. Als je bijvoorbeeld veel reist en een persoonlijke blog hebt, kun je je reisposts taggen met de hashtag "#travel_notes". En als de lezer van uw blog alle berichten over uw reizen wil lezen, zoekt hij ze misschien niet overal op de blog, klikt u gewoon op deze hashtag, en alle vermeldingen die door hem zijn gemarkeerd, verschijnen op één pagina - dit bespaart uw lezers tijd.

De hashtag moet beginnen met het # symbool. Dit wordt gevolgd door hetzelfde trefwoord dat berichten van één onderwerp combineert. Meestal worden ze gebruikt op sociale netwerken Twitter, Google+, Facebook, Instagram en VKontakte, evenals YouTube.

Hashtags op foto's

Het is opmerkelijk dat u met behulp van hashtags niet alleen teksten, maar ook foto's in groepen kunt combineren. Instagram is bijvoorbeeld een speciaal sociaal netwerk voor het plaatsen van foto's, VKontakte en Facebook stellen je ook in staat om foto's te delen. Als u daarom foto's van uw culinaire creaties, reisfoto's of foto's van uw kinderen in één groep wilt groeperen, kunt u hashtags gebruiken.

In het geval van foto's moeten hashtags worden toegevoegd in de opmerkingen bij de foto. Dat wil zeggen, u voegt een foto toe aan een gewoon bericht en schrijft een trefwoord in de tekst. Of meerdere - in één bericht kun je veel hashtags tegelijk plaatsen. Vergeet niet om een hashtag (#) aan het begin te zetten - zo'n invoer wordt automatisch omgezet in een hashtag op die sites die dit systeem ondersteunen. Volledige lijst met sites en sociale netwerken die hashtags ondersteunen: Diaspora, Gawker Media, FriendFeed, Google+, Instagram, Orkut, Pinterest, Sina Weibo, Tout, Tumblr, Twitter, VK, YouTube, Kickstarter, Fetchnotes, Facebook, Coub.

Het gemak van hashtags ligt ook in het feit dat ze zowel in het Latijn als in het Cyrillisch kunnen worden geschreven. Maar het moet worden opgemerkt dat spaties in hashtags niet worden geplaatst - woorden worden ofwel samen geschreven - hiervoor kunt u ze elk met een hoofdletter schrijven (#TravelNotes) - of in plaats van een spatie, een onderstrepingsteken (#TravelNotes) is gebruikt.

Als u een elektronisch dagboek (Diary of LiveJournal) bezit, weet u waarschijnlijk dat er al een goed ontwikkeld tagging-systeem is - het is niet nodig om een hekje te plaatsen. Daar kunt u vooraf ingevoerde tags uit de lijst selecteren en in een speciale regel plaatsen. Dus in je agenda kun je een foto ook met hashtags aanwijzen - echter niet de foto zelf, maar een post (vermelding) erbij.

Aangezien de hashtag noodzakelijkerwijs een actieve link moet zijn, heeft het geen zin om deze met grafische programma's op de foto zelf te zetten.

Aanbevolen: