Wat Is Een Live-cd En Waarom Is Deze Nodig?

Wat Is Een Live-cd En Waarom Is Deze Nodig?
Wat Is Een Live-cd En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een Live-cd En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een Live-cd En Waarom Is Deze Nodig?
Video: Hoe werkt dat nou precies dat live streaming en wat heb ik nodig? (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Het mysterieuze concept van Live CD is niet bij iedereen bekend. En tevergeefs! In sommige gevallen kan Live CD de gebruiker en zijn bestanden letterlijk opslaan.

Wat is een live-cd en waarom is deze nodig?
Wat is een live-cd en waarom is deze nodig?

Een Live-cd is een schijf met een besturingssysteem die onmiddellijk wordt gestart. In feite bevat de Live-cd een afbeelding van het systeem die op een schijf is opgenomen. Door zo'n cd of dvd in de drive te plaatsen, kun je direct in een vertrouwde omgeving aan de slag, zonder deze op je computer te installeren.

Maar laat u niet wijsmaken dat u met een Live-cd het besturingssysteem niet op uw computer of laptop kunt installeren. Dingen zijn een beetje ingewikkelder. Het feit is dat u zich alleen zult moeten beperken tot de software die al in het bestaande systeem zit, u zult geen nieuwe kunnen installeren, omdat alle bestanden op de schijf zijn opgenomen. Om dezelfde reden is het niet mogelijk om de gemaakte bestanden op te slaan in de gebruikelijke mappen "Mijn documenten", "Desktop" en dergelijke.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de snelheid van het laden van het besturingssysteem en het openen van bestanden op de schijf (dat wil zeggen, het starten van sommige vooraf geïnstalleerde programma's) langzamer zal zijn dan die van hetzelfde systeem, maar geïnstalleerd op het ROM (harde schijf). Maar dit wordt gecompenseerd door de hogere snelheid van het systeem zelf, omdat het wordt gekopieerd naar het RAM-geheugen van de pc.

Er zijn ongetwijfeld voordelen aan het werken met Live CD. De eerste van de voordelen van zo'n schijf is de mogelijkheid om een bekend besturingssysteem op bijna elke pc uit te voeren, met bekende software te werken (trouwens, de gemaakte bestanden kunnen worden opgeslagen op een aangesloten USB-flashstation). Een ander onbetwist voordeel is dat de Live-cd het mogelijk maakt om snel toegang te krijgen tot de bestanden van de gebruiker als het besturingssysteem op de pc is beschadigd door de gebruiker of door een virus. Nadat u van de Live-cd hebt opgestart, kunt u niet alleen de noodzakelijke en belangrijke bestanden "uittrekken", maar ook de gevaarlijke, onnodige bestanden verwijderen.

Een andere mogelijkheid die Live CD biedt, is om vertrouwd te raken met een onbekend besturingssysteem zonder het op een pc te installeren.

voor de meeste gebruikers zullen zogenaamde anti-virus Live CD's bijzonder nuttig zijn. Bij het maken ervan hebben de ontwikkelaars er alles aan gedaan om het voor een gewone gebruiker gemakkelijk te maken om de computer te reinigen van virussen. Zo'n Live-cd is te vinden op de websites van de grootste antivirussoftwareontwikkelaars. Maar download en brand zo'n schijf niet in reserve. De meest bruikbare is de nieuwste release, met de meest recente databases.

Een voorbeeld van een OS-desktop met een Live-cd van een bekende antivirusfabrikant:

Aanbevolen: