Wat Is Fps En Wat Beïnvloedt Deze Indicator?

Inhoudsopgave:

Wat Is Fps En Wat Beïnvloedt Deze Indicator?
Wat Is Fps En Wat Beïnvloedt Deze Indicator?

Video: Wat Is Fps En Wat Beïnvloedt Deze Indicator?

Video: Wat Is Fps En Wat Beïnvloedt Deze Indicator?
Video: 10 Способов, КАК ПОВЫСИТЬ ФПС в Standoff 2. Как увеличить? 2024, April
Anonim

FPS is de belangrijkste indicator van de prestaties van een computer in games en andere veeleisende toepassingen. Voor een comfortabel spelproces is het noodzakelijk om een hoog niveau van deze parameter te handhaven.

FPS
FPS

Wat is FPS

FPS is een afkorting van de uitdrukking "Frame Per Second", wat zich in het Russisch vertaalt als "het aantal frames per seconde". Het is niet moeilijk te raden dat deze waarde aangeeft hoeveel frames er per tijdseenheid op het scherm van uw pc of laptop worden weergegeven. Het geschatte FPS-niveau kan worden bepaald zonder gespecialiseerde software. Dit gebeurt op de volgende manier: hoe vloeiender en realistischer beelden worden gevormd in games en veeleisende grafische toepassingen, hoe hoger het FPS-niveau.

Gemiddelde FPS

Het comfort van de gameplay hangt rechtstreeks af van het aantal frames per seconde dat op het scherm wordt weergegeven, daarom is het duidelijk dat hoe meer FPS uw computer afgeeft, hoe beter. En natuurlijk heeft de framesnelheid limieten die worden bepaald door de kenmerken van uw monitor, dat wil zeggen als de monitor een maximale frequentie heeft van bijvoorbeeld 75 Hertz, wat overeenkomt met 75 frames per seconde, en de computer 100 FPS, de frames veranderen op het scherm vanaf een frequentie van 75 stuks per seconde. Om je zenuwen niet opnieuw te verspillen en uitsluitend plezier te beleven aan het spelproces, met een gemiddelde dynamiek van het spelproces, is het noodzakelijk dat de FPS-waarde niet onder de 30-40 frames komt.

Waar hangt FPS van af?

FPS is rechtstreeks afhankelijk van de componenten van uw pc. De belangrijkste zijn de videokaart, de snelheid van het RAM-geheugen, namelijk de snelheid, niet het volume, de processor en de chipset van het moederbord. Geïntegreerde, dat wil zeggen ingebouwde, grafische video-adapters laten bijvoorbeeld geen hoog FPS-niveau toe, dit komt door hun technische kenmerken, dergelijke videokaarten zijn alleen geschikt voor het werken met kantoortoepassingen en surfen op internet. Daarom moeten discrete grafische kaarten worden gebruikt om vloeiende en realistische beelden te krijgen.

De volgende schakel is de processor. Een zwakke of uitgeklede processor zorgt ervoor dat uw grafische kaart niet op volle capaciteit draait. De snelheid van RAM beïnvloedt de snelheid van complexe computerprocessen. Als de hoeveelheid RAM onvoldoende is, zal frequent herladen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het doorlopen van de niveaus van games. De moederbord-chipset zorgt voor hoogwaardige communicatie tussen de componenten van uw pc.

Aanbevolen: