SuperFetch: Wat Is Deze Service En Moet Je Deze Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

SuperFetch: Wat Is Deze Service En Moet Je Deze Uitschakelen?
SuperFetch: Wat Is Deze Service En Moet Je Deze Uitschakelen?

Video: SuperFetch: Wat Is Deze Service En Moet Je Deze Uitschakelen?

Video: How to disable Superfetch/Sysmain, What is it u0026 Why it can cause high disk usage - Windows Tutorial 2022, December
Anonim

Het Windows 7-besturingssysteem heeft de implementatie mogelijk gemaakt van een unieke technologie genaamd SuperFetch. Wat deze technologie is en hoe deze werkt, is niet bij iedereen bekend. Maar als je je de vorige Prefetcher-technologie in Windows Vista herinnert, dan valt alles meteen op zijn plaats.

Windows 7 is tegenwoordig ondenkbaar zonder SuperFetch
Windows 7 is tegenwoordig ondenkbaar zonder SuperFetch

De wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van computertechnologie staan ​​niet stil. Het Windows 7-besturingssysteem maakte het mogelijk om de unieke SuperFetch-technologie te implementeren (het wordt vermeld als een sysmain-proces in de taakbeheerder). Om de betekenis en de functies van deze service te begrijpen, moet u een andere unieke Prefetcher-technologie in Windows Vista onthouden. Wanneer een programma wordt gestart, worden de configuratiebestanden en componenten eerst van de harde schijf gelezen en pas daarna worden ze in de hostmodus in het RAM geladen. Wanneer de toepassing wordt afgesloten door deze opnieuw te openen, wordt hetzelfde proces uitgevoerd. Om de toegang tot programma's te versnellen en daardoor het werk van systeemprocessen te optimaliseren, is de SuperFetch-technologie ontwikkeld en geïmplementeerd.

Intelligent SuperFetch-systeem: algemene concepten

Met behulp van superfetch-technologie worden de meest populaire programma's die door de gebruiker worden gebruikt, gevolgd en vervolgens in het RAM-geheugen geplaatst om ze snel te kunnen vinden. De lancering van dit of dat programma is dus veel sneller vanwege het feit dat de gegevens zich al in het RAM bevinden, waardoor er geen extra tijd wordt besteed aan het lezen van de harde schijf. Als je kijkt naar de geschiedenis van de creatie van de technologie, dan werd deze oorspronkelijk toegepast in Windows xp, en daarna werd het voortgezet in de Vista-versie en werd het Prefetcher genoemd. Zijn taak was om het laden van systeemcomponenten en modules van draaiende applicaties te optimaliseren alvorens direct te starten.

Er is veel vraag naar SuperFetch vandaag
Er is veel vraag naar SuperFetch vandaag

De technologie wordt daarom "Prefetch" of prefetcher (superprefetch) genoemd. Deze dienst had belangrijke nadelen. Het maakte het mogelijk om een ​​beperkt aantal programma's in het RAM-geheugen te laden, en toen een toepassing niet meer vaak werd gebruikt, werden de gegevens ervan teruggespoeld naar de harde schijf in het wisselbestand. Maar later heeft perfect grote veranderingen ondergaan.

Na aanzienlijke verbeteringen wordt de technologie SuperFetch (letterlijke vertaling - superfetch). Nu houdt de service zich bezig met het volgen van gebruikersactiviteit, maakt speciale kaarten en slaat de configuratie van de gebruikte programma's op. Als om de een of andere reden de toepassing plotseling uit het RAM-geheugen vloog, voert SuperFetch een grondige analyse uit van het ontladen en, na voltooiing van het proces dat verantwoordelijk is voor het ontladen, laadt het vorige programma opnieuw in het RAM. De belangrijkste taak van de dienst is het verhogen van de opstartsnelheid van applicaties en het zorgen voor een stabiele toename van de systeemprestaties, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan de snelle opname in de workflow.

Service-instellingen en beheer

Om deze service in te schakelen, kunt u het beste het systeemregister gebruiken. In het menu Uitvoeren (Win + R) roept de opdracht regedit de editor aan. In de systeemsectie, met behulp van de HKLM-tak, moet u de map PrefetchParameters vinden. We hebben twee sleutels nodig: EnablePrefetcher en EnableSuperFetch. Als er geen EnableSuperFetch-sleutel is, moet deze worden gemaakt (DWORD-parameter) en een geschikte naam krijgen. Voor het gemak kunt u voor elke toets vier waarden invoeren:

- 0 - volledige uitschakeling;

- 1 - alleen optimalisatie van lopende programma's;

- 2 - optimalisatie van alleen startende systeemcomponenten;

- 3 - evenwichtige versnelling van de applicatie en systemen.

SuperFetch mag niet worden uitgeschakeld, tenzij absoluut noodzakelijk
SuperFetch mag niet worden uitgeschakeld, tenzij absoluut noodzakelijk

Het gebruik van de opdracht services.msc, waarmee het instellingenvenster voor uitvoerbare services en processen wordt geopend, is een andere methode voor het beheren van service-instellingen. In dit geval moet u SuperFetch vinden en de service-eigenschappen openen met een dubbelklik. Vervolgens moet u de vereiste parameter instellen in de vervolgkeuzelijst van het opstarttype.

Nadelen van de SuperFetch-service

Maar er zijn ook zwakke punten in deze service.Niet zelden zijn er problemen aan verbonden. Als u dit probleem goed in overweging neemt, kunt u tot de conclusie komen dat de problemen die zich voordoen bij het werken met de computer niet de directe schuld zijn van de SuperFetch-service. Dat wil zeggen, als we het hebben over storingen op systeemniveau, dan hebben ze geen kritische impact op de werking van het "besturingssysteem". Maar door een bug in de SuperFetch-module is deze service absoluut niet geactiveerd. En in dit geval verandert zelfs het invoeren van de benodigde parameters in hetzelfde register de situatie niet ten goede. Vaak ziet u een bericht dat er een abnormale beëindiging was (SuperFetch beëindigd) of dat de toegang helemaal werd geweigerd.

Deze situatie doet zich voor door een gebrek aan RAM of door confrontatie tussen de "RAM"-latten. In dit geval zit er niets anders op dan de service volledig uit te schakelen. Als er voldoende RAM is om de werking van de service te testen en de problemen ermee op te lossen, is het raadzaam om dit te doen. En na de uitgevoerde manipulaties kunt u het uitschakelen of verder gebruiken.

SuperFetch: Alles
SuperFetch: Alles

SuperFetch draait altijd op de achtergrond. De service maakt gebruik van processorbronnen en geheugen. Er wordt geen beroep gedaan op "Superfetch" om het laden van applicaties in het "RAM" volledig te elimineren, het directe doel is om dit proces snel te laten verlopen. En elke keer dat er een download plaatsvindt, zal het systeem nog steeds exact dezelfde vertraging ervaren als de applicatie zonder SuperFetch werd gestart. Dit komt omdat de service een zeer grote hoeveelheid gegevens van de harde schijf vooraf in het RAM laadt. En als bij elke keer opstarten of opnieuw opstarten van de computer de harde schijf gedurende enige tijd voor honderd procent wordt belast, kunnen er problemen met SuperFetch ontstaan. Gamers met vier gigabyte geheugen of minder zullen problemen krijgen met SuperFetch. Het belangrijkste nadeel hier is dat er games zijn die veel RAM gebruiken. In dit geval is er een constant verzoek en wordt geheugen vrijgemaakt. Deze uitvoering van dergelijke manipulatie kan ertoe leiden dat de service voortdurend lokale gegevens laadt en verwijdert.

SuperFetch uitschakelen: alle voor- en nadelen

Veel mensen twijfelen tegenwoordig aan het gebruik van deze dienst. Het wordt vaak aanbevolen om de SuperFetch-service uit te schakelen om de prestaties en prestaties van uw computer te verbeteren. Niet alleen een competente gebruiker kan echter het dilemma oplossen dat is ontstaan ​​over de wenselijkheid van het gebruik van SuperFetch in zijn voorwaarden.

Er is ook een algemene aanbeveling voor alle gebruikers, die als volgt is:

- een kleine hoeveelheid RAM maakt een soepel gebruik van de service niet mogelijk;

- het voldoende volume beveelt aan om Superfetch te activeren.

SuperFetch is nodig om het besturingssysteem te versnellen
SuperFetch is nodig om het besturingssysteem te versnellen

Dus als de hoeveelheid RAM niet groter is dan 1 GB en de geheugenbelasting 600 MB kan bereiken, om nog maar te zwijgen van het extra virtuele geheugen en het wisselbestand, dan ontstaat er een situatie met beperkte RAM-functionaliteit. Maar dit is natuurlijk het geval als het computersysteem van de oude generatie is (readyboost wordt gebruikt). In moderne systemen, zelfs als de minimale configuratie wordt gebruikt, impliceert de module aanvankelijk grote hoeveelheden RAM, beginnend vanaf 3 GB. In dit geval is het gebruik van de SuperFetch-service natuurlijk gerechtvaardigd. U kunt de werking van de computer in verschillende modi vergelijken: met SuperFetch en wanneer deze is uitgeschakeld. Sommige gebruikers merken op dat ze in dit geval niet veel verschil zagen.

Met andere woorden, het gebruik of uitschakelen van SuperFetch als host hangt uitsluitend af van de balans tussen mogelijkheden en de verwachte belasting van het RAM-geheugen van de computer. Natuurlijk zijn problemen met de prestaties van het besturingssysteem onvermijdelijk bij het gebruik van moderne games op oude hardware. In andere gevallen, wanneer het RAM-geheugen de taak probleemloos aankan, is het eenvoudigweg niet nodig om de snelheid van de computer te verhogen door het superfetch-systeem uit te schakelen.

Populair per onderwerp