Hoe Bepaal Je Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je Welke Videokaart De Moeite Waard Is?
Hoe Bepaal Je Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Bepaal Je Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Bepaal Je Welke Videokaart De Moeite Waard Is?
Video: Hoe slaag je voor de OAT? 2024, April
Anonim

Een videokaart is een apparaat dat de inhoud van het geheugen van een computer omzet in een afbeelding op een monitor. De videokaart kan worden geïntegreerd, d.w.z. ingebouwd in het moederbord, of discreet (uitbreidingskaart). Discrete videoadapters worden in een speciale sleuf op het moederbord gestoken.

Hoe bepaal je welke videokaart de moeite waard is?
Hoe bepaal je welke videokaart de moeite waard is?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om te bepalen welke videokaart is geïnstalleerd. Een manier voor nieuwsgierigen is om met je eigen ogen te kijken en het met je eigen handen aan te raken. Draai de spanschroeven los en verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid, tenzij deze uiteraard onder garantie valt. De uitbreidingskaart kan met kunststof clips worden bevestigd of met een schroef aan het achterpaneel worden bevestigd. Draai de schroef los of buig de vergrendelingen omlaag, verwijder de adapter uit de sleuf en onderzoek de markeringen.

Stap 2

Als de videokaart is geïntegreerd, zoek dan de naam van het moederbord. Het kan worden geschreven boven de PCI-slots, tussen de processor en RAM, aan de bovenkant van het bord. Op de website van de fabrikant vind je gegevens van alle ingebouwde apparaten, dus ook de videokaart.

Stap 3

U kunt deze informatie verkrijgen met behulp van Windows-hulpprogramma's. Voer in de startregel van het programma (aangeroepen door de sneltoetscombinatie Win + R of door de opdracht Uitvoeren te kiezen in het menu Start) dxdiag in. Deze opdracht roept DirectX aan, een Windows-mediafunctiebibliotheek die de configuratie van een computer definieert. Ga naar het tabblad "Beeldscherm" en in het gedeelte "Apparaat" ziet u de kenmerken van uw videokaart.

Stap 4

U kunt gegevens over de apparaten van de systeemeenheid verkrijgen met behulp van programma's van derden. Download het gratis hulpprogramma CPU-Z van de site van de ontwikkelaar en voer het uit. Open het tabblad Grafisch. Hier ziet u het type en model van de videoadapter, de hoeveelheid RAM en het logo van de fabrikant.

Stap 5

PC Wizard is een ander handig programma dat informatie over uw computer verzamelt en dat gratis kan worden gedownload. Installeer het hulpprogramma op uw computer en voer het uit. Klik in het gedeelte "Hardware" op het weergavepictogram. Het programma geeft informatie weer over de monitor- en videokaartinstellingen. Om de instellingen te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een parameter en selecteert u de optie "Instellingen".

Aanbevolen: