Hoe Te Zien Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Hoe Te Zien Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Te Zien Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Te Zien Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Moederbord - het moederbord waarop alle andere componenten van de systeemeenheid zijn geïnstalleerd: uitbreidingsbussen, controllers, centrale processor, RAM, poorten, enz. U moet het Mb-model kennen om het juiste apparaat te kunnen kiezen.

Hoe te zien welk moederbord de moeite waard is?
Hoe te zien welk moederbord de moeite waard is?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het type en de fabrikant van het "moederbord" te bepalen. Draai de spanschroeven los en verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid. De modelnaam wordt meestal geschreven tussen de PCI-slots, tussen de geheugenslots en de processor, of langs de bovenrand van het bord. Na het aanzetten van de computer worden de modellen van sommige moederborden als eerste of tweede scherm op de monitor weergegeven. Druk op de Pauze/Break-toets om tijd te hebben om de titel te lezen.

Stap 2

U kunt de programmatische methode gebruiken. Download het gratis PCWizard-programma op de site van de ontwikkelaar https://www.cpuid.com/softwares/pc-wizard.html Pak het archief uit en voer PC Wizard.exe uit. Klik op de knop "Hardware" en klik op het moederbordpictogram. Het informatievenster geeft informatie weer over de Mb-fabrikant, de BIOS-ontwikkelaar, het model, de chipset en de uitbreidingsbussen van het bord.

Stap 3

Klik voor meer informatie op het item "Moederbord". Het programma analyseert het apparaat en geeft het resultaat onderaan het scherm weer.

Stap 4

Een ander gratis programma om de configuratie van een computer te bepalen is System Information for Windows (SIW). Je kunt het downloaden op de website van de ontwikkelaar https://www.gtopala.com/siw-download.php. Voer het programma uit. Om de Russischtalige interface te installeren, selecteert u de opdracht Opties in het menu Extra. Vink in de vervolgkeuzelijst Taal het vereiste item aan. Vouw aan de linkerkant van het scherm het knooppunt Hardware uit en klik op het item Moederbord. In het gedeelte "Samenvatting" wordt informatie weergegeven over de fabrikant van het bord, het model, de versie en het serienummer.

Stap 5

Download het gratis CPU-Z-programma van de website van de fabrikant https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.60-setup-en.exe en voer het uit. Ga naar het tabblad Moederbord. In de sectie Fabricage zal het programma de naam van de fabrikant weergeven, in de sectie Model - het moederbordmodel. Bovendien kunt u informatie krijgen over alle apparaten die in het moederbord zijn geïntegreerd.

Aanbevolen: