Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart De Moeite Waard Is?
Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart De Moeite Waard Is?
Video: When Your GIRLFRIEND Starts an ONLYFANS 2024, Maart
Anonim

Doorgaans zal het besturingssysteem de grafische kaart automatisch detecteren, de fabrikant en het model identificeren en de stuurprogramma's installeren. In dit geval kunt u, om de fabrikant en het model van de videokaart te achterhalen, met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken, "Eigenschappen" selecteren en naar "Opties" gaan. Dit venster moet de videokaart aangeven. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat het systeem het model niet heeft kunnen bepalen en moet u het zelf bepalen.

Hoe kom je erachter welke videokaart de moeite waard is?
Hoe kom je erachter welke videokaart de moeite waard is?

Noodzakelijk

Computer, videokaart, internettoegang

instructies:

Stap 1

Open de app Apparaatbeheer. Om toegang te krijgen, opent u het menu "Start" en "Instellingen", en vervolgens - "Configuratiescherm". Zoek en voer de systeemtoepassing in deze map uit. Op het tabblad "Hardware" vindt u de gelijknamige knop "Apparaatbeheer". Open in de lijst met apparaten de map "Videoadapters" en lees het model van de videokaart. Als het model niet in de lijst staat, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2

Veel chipsets en videokaartmodellen worden weergegeven tijdens het opstarten van het systeem. Start uw computer opnieuw op en terwijl de informatie wordt weergegeven, drukt u op de toetsen Pauze/Break om het opstartproces van de computer tijdelijk te stoppen en tijd te hebben om de tekst op het scherm te lezen. Noteer enkele van de bedrijfsnamen die u ziet. Gebruik vervolgens een zoekmachine die deze namen als zoekopdracht gebruikt. Het is waarschijnlijk dat u, zo niet een specifiek model, dan in ieder geval een specifieke fabrikant kunt bepalen, waarmee u een universele driver voor een videokaart kunt installeren. Als al het andere faalt, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3

Schakel over naar MS-DOS-modus en voer het volgende commando in: "gC000: 0040". Nadat u de opdracht hebt ingevoerd, ontvangt u een tiental regels tekst, waaronder hoogstwaarschijnlijk informatie over uw videokaart. U kunt ook proberen het commando "g-C000: 0090" in te voeren. U zou op zijn minst de details van uw moederbord of chipset moeten krijgen. Dat gezegd hebbende, als je een geïntegreerde videokaart hebt, kun je het benodigde stuurprogramma ervoor krijgen, aangezien "videostuurprogramma's" beschikbaar zijn via de fabrikant van het bord.

Stap 4

Probeer extra software te gebruiken die is ontworpen om uw computerhardware te detecteren. Sommige van deze hulpprogramma's zijn redelijk goed in het detecteren van de hardware op de computer, inclusief de videokaart.

Stap 5

Open de computerkap, zoek de videokaart en de naam op. Als de naam van de fabrikant en het model niet expliciet worden vermeld, noteer dan alle informatie die er is en gebruik de zoekmachine.

Stap 6

Als al het andere faalt, maak dan een foto van de videokaart en neem contact op met gespecialiseerde forums voor hulp. De foto moet van hoge kwaliteit zijn. Verlicht het bord met een extra lamp of gebruik een flitser.

Aanbevolen: