Hoe Bepaal Je Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Hoe Bepaal Je Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Bepaal Je Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Bepaal Je Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Video: Op zoek naar een moederbord? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Meestal is er bij het installeren van stuurprogramma's een probleem met het bepalen van het model van sommige apparaten. Als het gaat om het moederbord, zijn er verschillende opties om dit probleem op te lossen.

Hoe bepaal je welk moederbord de moeite waard is?
Hoe bepaal je welk moederbord de moeite waard is?

Noodzakelijk

  • - Everest;
  • - Sam-stuurprogramma's;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Probeer eerst uw moederbordmodel te achterhalen met behulp van de beschikbare documentatie. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw computer of laptop. Zoek de naam van het moederbord. Vergeet niet dat het nodig is om niet alleen de hoofdnaam, maar ook aanvullende indices te verduidelijken.

Stap 2

Als je te maken hebt met een desktopcomputer, kijk dan naar het modelnummer op het bord zelf. Haal de stekker van uw pc uit het stopcontact. Draai een paar schroeven aan de achterkant van de behuizing los. Verwijder de linkerkant van het blok.

Stap 3

Zoek de naam van uw moederbordmodel. Het kan op de juiste sticker worden geschreven of op het bord zelf worden gebosseleerd. Helaas is deze methode niet geschikt bij het werken met mobiele computers. Dit komt door het feit dat het behoorlijk problematisch is om toegang te krijgen tot het moederbord.

Stap 4

Installeer Everest (AIDA)-software. Voer het uit en wacht terwijl het hulpprogramma informatie verzamelt over geïnstalleerde apparaten. Zoek het item "Moederbord" op het tabblad "Menu" en navigeer ernaar.

Stap 5

Bekijk de informatie in het subitem "Eigenschappen van het moederbord". Ontdek het model van dit apparaat. Helaas zullen de meeste programma's zonder de aanwezigheid van bepaalde stuurprogramma's het model van de gebruikte hardware niet kunnen herkennen.

Stap 6

Gebruik het hulpprogramma Sam Drivers. Installeer dit programma en voer het uit. Wacht tot de juiste driverkits zijn voorbereid. Selecteer alle beschikbare items met een vinkje en klik op de knop "Set Selected".

Stap 7

Start uw computer opnieuw op nadat u de stuurprogramma's voor het moederbord en andere apparaten hebt bijgewerkt. Voer het Everest-programma of het equivalent daarvan opnieuw uit en ontdek het moederbordmodel. Bezoek de officiële website van de ontwikkelaars van dit apparaat voor een gedetailleerde studie van de kenmerken ervan.

Aanbevolen: