Een Multicast Instellen

Inhoudsopgave:

Een Multicast Instellen
Een Multicast Instellen

Video: Een Multicast Instellen

Video: Een Multicast Instellen
Video: Multicast Explained in 5 Minutes | CCIE Journey for Week 6-12-2020 2024, Mei
Anonim

Multicast is een speciale manier om gegevens te verzenden, waarbij ze alleen naar een specifieke subset van geadresseerden worden verzonden. Meestal is het nodig om IPTV te kijken, naar radio te luisteren en online games te spelen. In dit geval wordt het IGMP-protocol gebruikt om gegevens over te dragen. Het opzetten van een multicast bestaat eigenlijk uit het opzetten van IGMP en IPTV.

Een multicast instellen
Een multicast instellen

instructies:

Stap 1

Je moet voorkomen dat de firewall (firewall) IGMP (vereist) en de IPTV-viewer blokkeert (als je het nodig hebt, is dit meestal IpTvPlayer.exe). Volg hiervoor deze stappen.

Stap 2

Als uw firewall Kaspersky Internet Security is.

Open "Instellingen" => "Firewall" => "Filtratiesysteem" => "Instellingen" => "Regels voor pakketten". Maak een regel "Sta inkomende en uitgaande IGMP / RGMP-pakketten toe". Dan op dezelfde plaats in het menu "Filtersysteem" => "Instellingen" => "Regels voor applicaties". Klik op de knop "Toevoegen" en specificeer het pad naar IpTvPlayer.exe. Klik op de knop "Sjabloon" en stel "Alles toestaan" in.

Stap 3

Als uw firewall Outpost.

Open "Instellingen" => "Netwerkregels" => "Systeemregels" => "Lage regels". Schakel de regel IGMP blokkeren uit. Voeg de regel "IP en IP IGMP" toe - "Sta deze gegevens toe". Open Instellingen => Toepassingsregels. Klik op de knop "Toevoegen". Geef het pad naar IpTvPlayer.exe op. Klik op de knop "Bewerken" en stel "Alle acties toestaan" in.

Stap 4

Als uw firewall ESET NOD32 Smart Security is.

Open "Instellingen" => "Aanvullende instellingen" => "Persoonlijke firewall" => "Filtermodus" => "Interactieve modus" => "Regels en zones" => "Regel- en zoneseditor" => "Instellingen". Voeg een regel toe voor het "IGMP"-protocol: "Naam" - elke, "Richting" - elke, "Actie" - toestaan, "Protocol" - IGMP.

Stap 5

Als u de native XP-firewall gebruikt.

Open het met de commando's "Configuratiescherm" => "Beveiligingscentrum" => "Windows Firewall". Tabblad Uitzonderingen => Programma toevoegen => IPTV Player.

Stap 6

Als je een andere firewall hebt, ga dan op dezelfde manier te werk. De locatie van knoppen en menu-items kan verschillen, maar de betekenis van acties in alle firewalls is hetzelfde - schakel het IGMP-protocol in en sta alle acties toe aan het programma IpTvPlayer.exe.

Stap 7

Als de multicast niet wil werken, schakelt u de firewall (firewall) volledig uit. Hoewel, toen de multicast begon te werken na het uitschakelen, dit niet betekent dat de firewall uitgeschakeld moet blijven. U heeft zojuist ontdekt dat het probleem bij de firewall ligt en u moet de instellingen ervan goed begrijpen of overschakelen naar een andere.

Aanbevolen: