Een Muis Instellen Voor één Klik For

Inhoudsopgave:

Een Muis Instellen Voor één Klik For
Een Muis Instellen Voor één Klik For

Video: Een Muis Instellen Voor één Klik For

Video: Van A tot Z een planbord instellen voor lessenreeksen in Assist 2022, November
Anonim

Gewend aan het feit dat in het Windows-besturingssysteem basiscommando's worden geactiveerd door dubbel te klikken met de muis, zou je misschien verbaasd zijn te horen dat dezelfde commando's met een enkele klik kunnen worden geactiveerd. Dit kan worden gedaan na het wijzigen van de systeeminstellingen of het gebruik van een extra muisknop.

Een muis instellen voor één klik for
Een muis instellen voor één klik for

instructies:

Stap 1

Om een ​​gewone muis met 3 knoppen te configureren om opdrachten met één klik te activeren, opent u "Deze computer" of een ander Windows Verkenner-venster. Als uw computer Windows XP gebruikt, kiest u Mapopties in het menu Beeld.

Stap 2

Als uw computer Windows 7 of Vista gebruikt, klikt u op Organiseren in een Windows Verkenner-venster en selecteert u Map- en zoekopties. Het dialoogvenster Mapopties wordt weergegeven.

Stap 3

Schakel onder Muisklikken het selectievakje in naast Openen met één klik, Selecteren met aanwijzer. Indien gewenst kunt u hier ook de optie "Onderstrepen pictogramlabels bij zweven" activeren. Sluit na het voltooien van de instellingen het venster door op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

Nu worden alle commando's die voorheen dubbelgeklikt moesten worden geactiveerd met één muisklik. Om bijvoorbeeld een bestand te openen of een programma uit te voeren, volstaat het om eenmaal op het pictogram te klikken.

Stap 5

Als u de eigenaar bent van een muismodel met extra knoppen, kunt u een ervan configureren om opdrachten met één klik te activeren. Om dit te doen, moet u speciale software van de fabrikant van de muis gebruiken, waarmee u extra knoppen kunt configureren.

Stap 6

Dergelijke programma's worden meestal opgenomen op de schijf die bij de muis wordt geleverd. Als u geen schijf heeft, kunt u de vereiste applicatie downloaden op de officiële website van de fabrikant van de manipulator (muis).

Populair per onderwerp