Een Printer Instellen Op Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Printer Instellen Op Een Netwerk
Een Printer Instellen Op Een Netwerk

Video: Een Printer Instellen Op Een Netwerk

Video: Uw HP+ printer instellen op een draadloos netwerk met HP Smart voor iOS-apparaten | @HPSupport 2022, December
Anonim

Er zijn situaties waarin er geen server in het lokale netwerk, op kantoor of thuis is en het noodzakelijk is om de printer te installeren zodat het afdrukken vanaf elke computer kan worden uitgevoerd. Om deze mogelijkheid te organiseren, kunt u verschillende methoden gebruiken. Hieronder beschouwen we een situatie waarin de printer is aangesloten op een van de computers in het netwerk waarop Windows XP draait en u delen moet instellen.

Een printer instellen op een netwerk
Een printer instellen op een netwerk

instructies:

Stap 1

Open het "Configuratiescherm", ga naar de link "Printers en faxapparaten". Open de eigenschappen van de geïnstalleerde printer en ga naar het tabblad "Toegang". Selecteer "Delen" en geef een naam aan de printer, bijvoorbeeld Canon, sla de instellingen op. Er zou een hand moeten verschijnen op het printerpictogram.

Stap 2

Gebruik op andere computers in het netwerk het paneel "Printers en faxapparaten" om de "wizard Printer toevoegen" te starten. Klik volgende".

Stap 3

Zet in het printerselectievenster een punt naast "Bladeren door printers", en het zoeken wordt automatisch uitgevoerd. Als de printer niet wordt gevonden, voert u het adres handmatig in in het formaat "\ Computernaam Printernaam", waarbij Computernaam het IP-adres op het netwerk is. Installeer stuurprogramma's voor de printer.

Populair per onderwerp