Een Draadloos Toegangspunt Instellen

Inhoudsopgave:

Een Draadloos Toegangspunt Instellen
Een Draadloos Toegangspunt Instellen

Video: Een Draadloos Toegangspunt Instellen

Video: Een Draadloos Toegangspunt Instellen
Video: Het digitale antwoordenboek instellen 2024, April
Anonim

Veel laptopbezitters proberen het bekabelde internet te verlaten. Een kabel die op een laptop is aangesloten, vermindert de draagbaarheid van het apparaat aanzienlijk, wat het belangrijkste voordeel is van een laptop ten opzichte van een desktopcomputer.

Een draadloos toegangspunt instellen
Een draadloos toegangspunt instellen

Noodzakelijk

Netwerkkabel, wifi-router

instructies:

Stap 1

Om je eigen draadloze toegangspunt te maken, heb je een wifi-router (router) en bekabeld internet nodig. Houd er rekening mee dat routers verschillen in een aantal parameters, waarvan de belangrijkste zijn: de grootte van het signaalverspreidingsgebied, het type gegevensoverdracht en de coderingsoptie.

Stap 2

Bekijk de specificaties van je laptop en koop op basis van de verkregen informatie een wifi-router. Schakel het apparaat in. Sluit er een internetkabel op aan via de WAN/internetpoort.

Stap 3

Sluit de laptop met een netwerkkabel aan op de LAN-poort van de router. Lees de gebruikershandleiding van dit apparaat. Vind daar het standaard IP-adres. Voer deze waarde in de adresbalk van uw browser in.

Stap 4

U ziet het instellingenmenu van de Wi-Fi-router. Selecteer Internet instellen of Internet instellen. Selecteer het type gegevensoverdrachtprotocol, specificeer het toegangspunt dat uw provider u heeft gegeven, vul de velden Login en Password in. Sla de gewijzigde instellingen op.

Stap 5

Open het menu Wireless Setup of Wireless Setup. Het wordt in elke vorm ingevuld, d.w.z. alle parameters die u opgeeft, zorgen voor een stabiele werking van uw toegangspunt. Maak en stel een netwerknaam en wachtwoord in. Selecteer de soorten radiotransmissie en gegevenscodering waarmee uw laptop zal werken. U had ze in de tweede stap moeten definiëren.

Stap 6

Start uw wifi-router opnieuw op. Wacht op de automatische verbinding met de provider en het aanmaken van het draadloze toegangspunt. Koppel de kabel los van de laptop en maak verbinding met het draadloze netwerk. Om dit te doen, moet u het wachtwoord invoeren dat u in de vorige stap hebt ingesteld.

Aanbevolen: