Een Toegangspunt Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Toegangspunt Beveiligen
Een Toegangspunt Beveiligen

Video: Een Toegangspunt Beveiligen

Video: Een Toegangspunt Beveiligen
Video: 01 Werknemers beveiligen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u uw eigen draadloze netwerk maakt, is het erg belangrijk om de beveiligingsinstellingen correct te configureren. Om de maximale mate van veiligheid te garanderen, wordt aanbevolen om meerdere methoden tegelijk te gebruiken.

Een toegangspunt beveiligen
Een toegangspunt beveiligen

Noodzakelijk

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Koop een wifi-router die werkt met uw laptops en smartphones. Sluit de netwerkapparatuur aan op het lichtnet. Sluit de internetverbindingskabel aan op de WAN-connector van de router en zet het apparaat aan.

Stap 2

Sluit nu een netwerkkabel aan op de LAN-poort (Ethernet). Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkadapter van een laptop of desktopcomputer. Zet deze computer aan. Start een internetbrowser en open de webinterface van de Wi-Fi-router door het IP-adres in de adresbalk in te voeren.

Stap 3

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de routerinstellingen. Open het menu Internet (WAN) en configureer de internetverbinding. U moet de netwerkbeveiligingsparameters in deze paragraaf niet instellen: Zorg ervoor dat de Firewall- en NAT-functies zijn ingeschakeld.

Stap 4

Nadat u de instellingen voor de internetverbinding hebt voltooid, opent u het menu Instellingen draadloze instellingen (Wi-Fi). Voer de naam (SSID) van het toekomstige toegangspunt in. Kies nu het type beveiliging. We raden aan om typen van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zoals WPA2-Personal. Het belangrijkste is dat uw laptops dit type codering ondersteunen.

Stap 5

Stel een sterk wachtwoord in dat bestaat uit een combinatie van cijfers en letters. Activeer de functie SSID verbergen. Als deze functie actief is, is het alleen mogelijk om verbinding te maken met het toegangspunt als u de verbinding zelf configureert. Sla de instellingen op en start de wifi-router opnieuw op.

Stap 6

Zet nu uw laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop Toevoegen.

Stap 7

Selecteer de optie Handmatig verbinding maken met SSID. Voer de netwerkparameters in het nieuwe menu in dat u instelt bij het configureren van de wifi-router. Vink het vakje aan naast 'Netwerkinstellingen opslaan'. Klik op de knop Voltooien. Maak verbinding met het gemaakte netwerk.

Aanbevolen: