Een Draadloos Netwerk Instellen Tussen Twee Computers

Inhoudsopgave:

Een Draadloos Netwerk Instellen Tussen Twee Computers
Een Draadloos Netwerk Instellen Tussen Twee Computers

Video: Een Draadloos Netwerk Instellen Tussen Twee Computers

Video: Een Draadloos Netwerk Instellen Tussen Twee Computers
Video: Hoe beveilig je een draadloos netwerk? - "It's easy" met Sitecom 2024, Mei
Anonim

Vooruitgang in draadloze technologie maakt het mogelijk om informatie snel genoeg over lange afstanden te verzenden. U kunt niet alleen laptops aansluiten op draadloze toegangspunten, maar ook gameconsoles en zelfs stationaire computers met behulp van speciale adapters. Het opzetten van een draadloos thuisnetwerk is kostbaar, maar wordt meer dan overlapt door de snelheid van gegevensoverdracht en het gemak van het gebruik van draadloze technologieën.

Een draadloos netwerk instellen tussen twee computers
Een draadloos netwerk instellen tussen twee computers

Het is nodig

Wi-Fi-router of Wi-Fi-adapters

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om computers draadloos met elkaar te verbinden. In het eerste geval moet je een wifi-router of -router aanschaffen. Met deze apparaten kunt u een draadloos toegangspunt maken waarmee computers in de toekomst worden verbonden.

Stap 2

Zet de router aan en sluit deze met een netwerkkabel aan op een van de computers. Open een browser en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. U kunt het zien in de instructies voor het apparaat. Open het setup-menu van het draadloze toegangspunt. Als je een Engelse versie van de firmware hebt, zoek dan naar het item Wireless Setup Wizard.

Stap 3

Specificeer de naam van uw toekomstige netwerk, het wachtwoord ervoor en het type gegevenscodering. Wat de laatste parameter betreft, is het beter om het WPA-PSK- of WPA2-PSK-protocol te gebruiken, omdat: het WEP-type is verouderd en onbetrouwbaar.

Stap 4

Koop twee wifi-adapters voor computers. U kunt adapters gebruiken zonder de functie van het maken van een toegangspunt. Sluit ze aan op computers en installeer de stuurprogramma's en software die bij de apparaten zijn geleverd. Activeer het zoeken naar draadloze netwerken, selecteer het draadloze netwerk dat u hebt gemaakt en maak er verbinding mee. Met deze methode kunt u het toegangspunt zo configureren dat er in de toekomst andere laptops en computers op kunnen worden aangesloten.

Stap 5

Open het Netwerkcentrum en ga naar het menu Draadloze netwerken beheren. Klik op Toevoegen en selecteer Computer-naar-computernetwerk maken.

Stap 6

Geef er een netwerknaam en wachtwoord voor op. Activeer netwerk zoeken op de andere computer. Selecteer de verbinding die u hebt gemaakt en klik op "Verbinden".

Aanbevolen: