Een Draadloos Thuisnetwerk Instellen

Inhoudsopgave:

Een Draadloos Thuisnetwerk Instellen
Een Draadloos Thuisnetwerk Instellen

Video: Een Draadloos Thuisnetwerk Instellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Een thuisnetwerk maken 2023, Februari
Anonim

Sommige eigenaren van netbooks en laptops kiezen ervoor om hun eigen draadloze wifi-netwerk te creëren. Dit elimineert kabels die de voordelen van deze mobiele apparaten ten opzichte van desktopcomputers in gevaar brengen.

Een draadloos thuisnetwerk instellen
Een draadloos thuisnetwerk instellen

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - Wifi router.

instructies:

Stap 1

Om het bovenstaande netwerk te creëren en succesvol te configureren, hebt u een Wi-Fi-router nodig. Kies de hardware die geschikt is voor uw mobiele computers. Bestudeer hiervoor de volgende parameters van wifi-adapters van laptops: soorten radiosignalen (802.11n, b of g) en beveiligingsprotocollen (WEP, WPA-PSK of WPA2-PSK).

Stap 2

Heb je de handleiding van de laptop niet bij de hand, open dan apparaatbeheer, zoek daar de draadloze adapter en noteer het model. Bezoek de officiële website van het bedrijf dat deze apparaten produceert. Ontdek de technische kenmerken van dit model. Koop een geschikte wifi-router.

Stap 3

Installeer deze apparatuur op de gewenste locatie en sluit het apparaat aan op netstroom. Sluit de door uw ISP geleverde kabel aan op het internetkanaal (DSL, WAN) van de apparatuur.

Stap 4

Sluit je netbook of laptop aan op de Ethernet (LAN) poort. Gebruik een netwerkkabel om deze verbinding te maken. Schakel de Wi-Fi-router en het aangesloten apparaat in.

Stap 5

Open de gebruikershandleiding van het apparaat. Zoek daarin de gebruikersnaam, het wachtwoord en het IP-adres die nodig zijn om toegang te krijgen tot de routerinstellingen. Voer dit IP-adres in de adresbalk van uw browser in.

Stap 6

Het programmavenster toont de webgebaseerde interface van de wifi-instellingen van de router. Ga naar Internet Setup-instelling of WAN-menu. Wijzig de waarden van de items in dit menu om te communiceren met de server van uw provider.

Stap 7

Sla de instellingen op en ga naar het menu Wireless Setup Settings. De instellingen in dit menu zijn alleen afhankelijk van de specificaties van je netbook of laptop. Selecteer de gewenste waarden en sla de instellingen op.

Stap 8

Start de apparatuur opnieuw op door op de knop Opslaan en afsluiten te klikken. Als een dergelijke functie niet aanwezig is, koppelt u de stroom voor een paar seconden los van de wifi-router.

Stap 9

Koppel de kabel los van de laptop. Zoek naar beschikbare draadloze toegangspunten. Verbind uw laptop met het netwerk dat u onlangs hebt gemaakt. Zorg dat je internettoegang hebt. Sluit andere apparaten aan op de router.

Populair per onderwerp