Een Database Maken

Inhoudsopgave:

Een Database Maken
Een Database Maken

Video: Een Database Maken

Video: Een Database Maken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Het relationele DBMS Microsoft Access is een gebruiksvriendelijke omgeving voor het werken met databases. Hiermee kunt u een verscheidenheid aan informatie in tabelvorm opslaan en ordenen. Access heeft brede mogelijkheden voor selectietaken, verschillende vormen van gegevensinvoer en -verwerking, evenals hun uitvoer als rapporten. Tegelijkertijd is het DBMS een multi-user, interactieve en handige omgeving voor het maken van een database. Het maken van een database in Access is, net als de meeste andere bewerkingen, geautomatiseerd, wat de mogelijkheid van een "handmatige" werkingsmodus niet uitsluit.

Een database maken
Een database maken

Noodzakelijk

Microsoft Access-toepassing

instructies:

Stap 1

Start de Microsoft Access-toepassing. Selecteer in het hoofdmenu van het programma "Bestand" - "Nieuw …". Het bedieningspaneel van het programma zal verschijnen. Klik erop op de regel "Nieuwe database".

Stap 2

Voer de directory en de naam van de nieuwe database in het bestandsselectievenster in. Om een bestand te schrijven, klikt u op de knop "OK" - een lay-out van de nieuwe database wordt weergegeven in de werkruimte van de toepassing.

Stap 3

Voeg de eerste tafel toe aan de basis. Selecteer hiervoor de regel "Tabellen" in de lijst met objecten. In het venster aan de linkerkant verschijnt een lijst met mogelijke bedrijfsmodi. Dubbelklik met de muis op de regel "Maak een tabel met de wizard". De wizard voor het maken van tabellen wordt gestart.

Stap 4

De tafelwizard geeft u de mogelijkheid om een lay-out te kiezen voor een nieuwe tafel uit een voorbeeldset. Voeg de benodigde velden toe aan de gemaakte tabel met behulp van de pijlen ">" en "<". Ga naar de volgende stap van de wizard door op de knop "Volgende" te klikken.

Stap 5

Voer een naam in voor de tabel die u aan het maken bent en voltooi vervolgens de wizard met de knop Voltooien. Uw databasewerkruimte zal een nieuw record weergeven dat overeenkomt met de gemaakte tabel. De database met één tabel is aangemaakt.

Aanbevolen: